Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Politica Externa
Gerhard Karner, ministrul austriac de interne, declară din nou că se opune aderării României la Schengen!

Gerhard Karner, ministrul austriac de interne, declară din nou că se opune aderării României la Schengen!(1143)

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a anunțat miercuri într-o conferință de presă comună cu Cătălin Predoiu că Austria se opune extinderii spațiului Schengen. Predoiu s-a întâlnit, la Viena, cu omologul său austriac pentru a discuta despre opoziției Austriei față de aderarea României.

„Poziția noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja. Sistemul ca întreg nu funcționează, la acest moment nu este oportună extinderea spațiului Schengen”, a declarat Gerhard Karner.

Ministrul român de Interne Cătălin Predoiu spus că „Austria nu cu România are o problemă”: „Polițiștii români își fac treaba și suntem gata să continuăm această muncă împreună. Vom sprijini Austria, UE și țările membre pentru reformarea procedurilor de azil.”

Austria și-a reiterat poziția săptămâna trecută, după o întâlnire între Olaf Scholz și Karl Nehammer.

La conferința de presă comună, Nehammer a lăudat faptul că, pentru prima dată în Uniunea Europeană, „provocările incredibil de mari” ale Bulgariei în materie de migrație, „din cauza graniței sale externe lungi cu Turcia” primesc mai multă atenție, a relatat publicația austriacă Volksblatt.

Totuși, potrivit comunicatului Cancelariei Austriei, Nehammer spune în continuare NU extinderii spațiului Schengen.


Sursa: Digi24.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii