Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Primarul Ovidiu Brăiloiu promite că faleza din Eforie Nord va fi una modernă

Primarul Ovidiu Brăiloiu promite că faleza din Eforie Nord va fi una modernă(3043)

Contractul de finanţare pentru proiectul „Promenada Turistică Eforie Nord” a fost semnat, ieri, de primarul Ovidiu Brăiloiu iar lucrările de execuţie vor începe în primăvară.

Proiectul prevede refacerea promenadei cuprinsă între hotelurile Acapulco şi Belona din stațiunea Eforie Nord. Mai exact, lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observaţie şi supralărgirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci şi mobilier urban. De asemenea, se va realiza un sistem de supraveghere video şi înlocuirea sistemului de iluminat ornamental.

„Este o lucrare pe care care ne dorim să o facem de ani și ani. De-abia, acum în 2013 semnăm contractul. Sperăm ca în cele 18 luni pe care le avem la dispoziție să finalizăm și lucrările. Dacă în paralel și Apele Române finalizează lucrările pe care le-au început în urmă cu cinci ani, lucrurile vor arăta complet schimbat în Eforie Nord. Vom avea o faleză modernă care, cu siguranță, va atrage turiștii și nu numai”, a declarat Ovidiu Brăiloiu.

El a mai spus că proiectul are o valoare totală de aproximativ 2,3 milioane euro, bani obținuți din fonduri europene nerambursabile, iar durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuţie de 12 luni.

Primarul din Eforie a explicat că, în prezent, aleea de promenada are un aspect inestetic şi neîngrijit, este îngustă şi sunt zone unde lipseşte parapetul de protecţie sau este înclinat către plajă, grinzile de sprijin ale acestuia fiind fundate necorespunzător.

„Având în vedere înălţimea la care se află aleea, existenţa parapetului este obligatorie. O dată cu această construcţie s-a luat în calcul şi proiectarea unei alei de promenadă confortabile, pe care să se circule în siguranţă, cu un aspect plăcut. În timp au fost făcute intervenţii punctuale şi nesistematice, fără a se ţine cont de un echilibru arhitectonic, de o folosire unitară şi estetică a materialelor de construcţie. În staţiunea Eforie Nord, mai exact în zona situată între Hotel Acapulco şi Complex Belona se vor efectua lucrări de consolidare şi de modernizare a falezei Mării Negre, afectată de diferite fenomene de instabilitate”, a mai spus Brăiloiu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii