Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
I’ll be back!

I’ll be back!(2197)

Este una dintre expresiile devenite celebre după filmul „Terminator” și care i se potrivește astăzi și proaspătului primar demisionar al municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

 

Forțat să demisioneze de o sentință cel puțin bizară, prin care fostul edil a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare și 2 ani de interdicție a dreptului de a candida la o funcție aleasă, Vrabie poate reveni fără nici cea mai mică problemă la cârma municipiului în anul 2028 sau chiar mai devreme. Sigur, astăzi, toți competitorii săi politici se freacă pe mâini și își lărgesc buzunarele la gândul că se vor instala în fotoliul de primar și că, din 2024, vor avea acces neîngrădit la ceea ce râvnesc cel mai mult – banii din buget.

 

Numai că, pentru a-și proteja orașul de hienele care deja salivează, este de așteptat ca Vrabie să nu renunțe, iar primul pas a și fost făcut – a anunțat că va rămâne în Primărie în calitate de consilier personal al viceprimarului care va primi toate atribuțiile de primar, Nicolae Păun (ALDE). Acest lucru înseamnă: garanția stabilității în Primărie, continuarea/finalizarea tuturor proiectelor începute și, poate cel mai important lucru, rolul de jucător la alegerile din anul 2024.

 

Dacă privim la rezultatul obținut de Valentin Vrabie în anul 2020, 65,43%, este limpede că fostul edil ar fi câștigat fără nicio emoție și scrutinul din 2024 fapt care, probabil, i-a deranjat pe mulți. Evident, în noul context generat de interdicția de a candida pentru o perioadă de doi ani de zile, este limpede că toți competitorii săi, ale căror procente încap într-o șosetă, speră îi ia locul; este însă la fel de limpede că socoteala din laboratoarele partidelor din opoziție are slabe șanse de a se potrivi cu cea de la vot, pentru că tot Vrabie va avea cel mai greu cuvânt și în 2024. Este suficient să arate către un candidat și acesta să devină favorit, este suficient ca el să aibă răbdare până îi expiră interdicția, apoi să revină în forță, la termen sau anticipat; pentru că, locuitorii din Medgidia votează după realizări, nu după condamnări în care ura personală a judecătorului se împletește minunat cu urzeala politică a competitorului.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii