Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Cui face jocurile prefectul liberal, Silviu Coșa?

Cui face jocurile prefectul liberal, Silviu Coșa?(1279)

Răspunsul instinctiv este: partidului care l-a propus, care îl susține și al cărui membru este, PNL. Răspunsul corect este: satisface interesele PNL, dar face jocurile PSD, mai mult sau mai puțin conștient.

Până astăzi, prefectul Coșa a întregit galeria reprezentanților Guvernului în teritoriu care nu și-au deranjat colegii de la conducerea Primăriilor și Consiliului Județean cu notificări, respectiv cu atacarea în contencios administrativ a hotărârilor de Consiliu, decât sporadic. De pildă, în cazul HCL-urilor adoptate la Constanța, Silviu Coșa a preferat să închidă ochii la 95% dintre inițiativele liberale adoptate de Consiliul Local Municipal și să devină scrofulos la datorie cu puținele proiecte propuse de social-democrați.

Două dintre acestea vizează alocarea sumei de 2000 de lei pentru proaspetele mămici din Constanța, respectiv 3000 de lei pentru persoanele diagnosticate cu depresie. În cadrul primului proiect, intitulat „Bebe Trusou”, banii erau alocați pentru achiziționarea tuturor celor necesare unui nou născut; al doilea, denumit „Stop Depresia”, era gândit pentru a veni în ajutorul celor depresivi prin suportarea costurilor aferente mai multor de ședințe de psihoterapie.

Ambele idei aparțin fostului viceprimar, actualmente consilier local PSD, Costin Răsăuțeanu, și au fost aprobate de Consiliul Local la începutul acestui an, mai precis pe 31.01.2023, cu unanimitate de voturi. Trebuie spus că, încă din faza consultării publice, Prefectura județului Constanța putea sesiza inițiatorul cu privire la aspectele de nelegalitate constatate, astfel încât acesta să intre cu proiectul în ședință în forma legală. Nu a făcut-o pentru că Vergil Chițac avea nevoie de voturile social-democraților pentru adoptarea bugetului pe anul în curs. Adică, domnul prefect a făcut ciocul mic, la cererea fie a primarului, fie a partidului.

Mai trebuie spus și că de la data adoptării și până la data atacării Hotărârii în instanța de contencios administrativ au trecut câteva luni bune, ceea ce ne arată domnul prefect a sesizat cam greu ilegalitatea, de parcă ar fi așteptat ceva. Ce anume? Evident, un nou ordin de la partid, probabil legat de comportamentul lui Răsăuțeanu ca potențial candidat al PSD la funcția de Primar al municipiului Constanța. Cum fostul viceprimar este mult mai vizibil în ultima perioadă de timp, domnul prefect a bătut din călcâie, a invocat niște motive puerile de nelegalitate și a blocat proiectul care, în mintea îngustă a liberalilor, i-ar fi adus voturi social-democratului.

Numai că, Silviu Coșa nu este credibil atunci când invocă legea. Ar fi fost mult mai convingător dacă în decursul mandatului său ar fi atacat din vole Regulamentul parcărilor, pe cel al accesului în Zona Peninsulară sau pe cel de funcționare a agenților economici, Planuri Urbanistice Zonale, vânzări de terenuri sau Autorizații de Construire.

În lipsa unei activități consistente și consecvente de garant al respectării legislației, indiferent de culoarea carentului de partid, Silviu Coșa nu este decât o teslă care, din motive de obediență și lipsă de experiență politică, acționează fix împotriva celui care îl/o folosește. 

 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii