Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu(140)

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 20 noiembrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu.

 

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Metal                                       Aur

Valoare nominală                     100 lei

Titlu                                       900‰

Formă                                    rotundă

Diametru                                21 mm

Greutate                                 6,452 g

Cant                                       zimțat

Calitate                                   proof

 

Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” și valoarea nominală „100 LEI”.

Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Lascăr Catargiu și anii între care a trăit acesta ,,1823-1899”.


Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

 

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

 

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României.


Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.


OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii