Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Viitorul judo-ului constănțean și-a măsurat forțele la Cupa „Centura albă”

Viitorul judo-ului constănțean și-a măsurat forțele la Cupa „Centura albă”(118)

Peste o sută de copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani s-au luptat sâmbătă dimineață pe tatami, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța.

Acțiunea a făcut parte din Cupa „Centura Albă“ la judo, ultima întrecere organizată de ASC Pantheon Constanța în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație / Sportul pentru toți“ desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Micuții sportivi au reprezentat cluburi din municipiul Constanța și de pe raza județului Constanța, precum și din județele limitrofe, precum Tulcea sau Brăila, dar și din București.

Împărțiți pe categorii de vârstă și de greutate, cu toții s-au luptat până la ultimul strop de energie pentru medalii și un loc pe podium.

 

„În cadrul Cupei «Centura Albă», care este prima competiție pentru cei mai mulți dintre ei, viitorii sportivi fac primii pași în judo. Emoțiile sunt firești, indiferent că vin ca urmare a unei victorii sau a unei înfrângeri, și sunt o bucurie pentru mine pentru că demonstrează că le pasă. Întregul proiect «Judo – Sport și educație / Sportul pentru toți» a fost unul foarte frumos și foarte util tinerilor și mai ales viitorilor judoka. Noi trebuie să îi ajutăm să capete experiență și încredere în ei, să se educe, să fie oameni de viitor, iar dacă devin și campioni, eventual europeni, mondiali sau olimpici, cu atât mai bine.“ Gheorghe Lozovanu, antrenor ACS Pantheon Constanța

 

Pe lângă Cupa „Centura albă“ la judo, ACS Pantheon Constanța a mai desfășurat în cadrul proiectului alte două competiții, Cupa „Pantheon“ și „Black Sea Judo Cup“.


Proiectul „Judo - sport și educație / Sportul pentru toți“ a avut ca scop îmbunătățirea calității vieții tinerilor prin identificarea de soluții practice pentru îmbunătățirea sănătății fizice și psihice. Prin intermediul acestui proiect, a fost promovată activitatea fizică, cu accent pe practicarea sportului în general și a artelor marțiale, în special judo.

Obiectivul fundamental al proiectului a fost de a contribui la formarea unei generații de tineri autentici, autonomi și sănătoși, care să devină cetățeni activi și responsabili în cadrul comunității și societății.

 

Proiectul „Judo - sport și educație / Sportul pentru toți“ a fost desfășurat de către Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii