Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Luna Sculptorilor Români - Muzeul de Artă Constanța este prezent la Iași cu 21 de lucrări din patrimoniul său

Luna Sculptorilor Români - Muzeul de Artă Constanța este prezent la Iași cu 21 de lucrări din patrimoniul său(145)

Luni, 19 februarie 2024, a început, la Ateneul Național din Iași, cel mai important eveniment dedicat sculpturii – Luna Sculptorilor Români. Manifestările, organizate pentru a marca 148 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși și pentru a promova sculptura ca formă de manifestare artistică, se vor desfășura până la data de 19 martie 2024.

Muzeul de Artă Constanța este prezent la Iași cu 21 de lucrări din patrimoniul său, semnate de mari nume ale sculpturii românești: Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Constantin Baraschi, Gheorghe Anghel, Ion Irimescu, Wilhelm Demeter, Edith Orlovski Balogh, Mia Deac, Daniel Suciu, Nicolae Mira, Pavel Bucur, Raffaelo Romanelli, Iorgos Iliopolos.

Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul Luna Sculptorilor Români reunește 11 expoziții solo și colective, cu peste 185 de sculpturi, o parte expuse în aer liber. Pe lângă expoziția deschisă la Ateneul Național din Iași, lucrări de sculptură ale celor mai importanți artiști români sunt expuse și în zona urbană dedicată evenimentului de către Primăria Iași: Grădina Palas, Esplanada Palatului Culturii, pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Str. Alexandru Lăpușneanu, Casa Universitarilor, Parc Copou.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii