Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Senator Evdochia Aelenei îi bate obrazul ministrului Deca: ”Copiii săraci ai României merg la schi?”

Senator Evdochia Aelenei îi bate obrazul ministrului Deca: ”Copiii săraci ai României merg la schi?”
(151)

Doamna ministru a Învățământului Ligia Deca a denumit neinspirat minivacanța elevilor „Vacanța la schi”. O fi, nu zicem, dar poate pentru odraslele ei, ale potentaților zilei, nu și pentru familiile nevoiașe, care se chinuie să pună copiilor ceva pe masă. Sesizând această gafă, senatorul AUR Constanța Evdochia Aelenei o apostrofează justificat, prin declarația politică susținută în Ședința Senatului din data de : 27.02.2024 intitulată „Copiii săraci ai României merg la schi?”, pe care o redăm integral:
 

„Săptămânile acestea toți elevii au avut sau au așa numită “vacanță de schi”. Nu știu cât de inspirată a fost alegerea acestei denumiri de către Ministerul Educației, denumire, pe care, personal, o consider cinică și complet nechibzuită.

Aveți idee doamnă ministru a Educației câți copii se culcă flămânzi seara în anul 2024? Câți copii trăiesc la limita subzistenței iar familiile lor abia reușesc să-i țină la școală?
Știți câți dintre ei nu au ieșit din satele în care locuiesc cât să vadă măcar orașul? Sunteți conștientă de faptul că cei mai mulți dintre ei nu au văzut niciodată muntele sau marea, darămite să petreacă o vacanță în aceste locuri?
Potrivit unui raport al organizației Salvați Copiii, România înregistrează cea mai ridicată rată a sărăciei în rândul copiilor dintre toate cele 27 de țări membre UE. 41,5% dintre copiii români sunt expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială.
Iar peste un sfert dintre copiii României se confruntă cu sărăcia extremă, potrivit unui raport realizat de aceeași organizație. 28,2% dintre copiii români se confruntă cu lipsa rechizitelor școlare, a hainelor pentru școală sau a produselor de igienă.

Ce șanse au acești copii din familii defavorizate să ajungă vreodată să-și petreacă ‘vacanța la schi”? Este de domeniul fantasticului să ne imaginăm că ar putea avea posibilitățile financiare să suporte costurile de transport, cazare, hrană, echipamente de schi și alte cheltuieli care vin la pachet cu practicarea acestui sport. Știe sau, cel puțin, bănuiește toată lumea despre ce costuri vorbim pentru o zi pe pârtie, nemaivorbind de un sejur.

Și atunci ce le rămâne? Să viseze cu ochii deschiși la ceva care le este prezentat ca fiind normalitate doar că pentru ei nu este? Să sufere în fața neputinței?

Este crud, discriminatoriu și complet deplasat! Hai să o numim “vacanță” pur și simplu, indiferent că unii și-o petrec pe pârtie sau în ograda căscioarei sărăcăcioase în care trăiesc.

Cei mai mulți dintre copiii României sunt săraci! Nu are niciun rost să ascundem asta sub preș și să vorbim despre vacanțe la schi pe care prea puțini și le permit!”, a declarat Evdochia Aelenei.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii