Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Inteligența Artificială lasă fără job 700 de oameni într-o companie de Tehnologie Financiară din Suedia.

Inteligența Artificială lasă fără job 700 de oameni într-o companie de Tehnologie Financiară din Suedia.(347)

Compania de Tehnologie Financiară suedeză Klarna a dezvăluit că asistentul său de inteligență artificială (IA) desfășoară activitatea echivalentă a 700 de agenți cu normă întreagă și că chatbot-ul său a gestionat două treimi din conversațiile de servicii pentru clienți ale Klarna într-o lună.

Klarna a anunțat miercuri asistentul său de IA, dezvoltat în colaborare cu gigantul american OpenAI, care este activ global de o lună. Chatbot-ul a răspuns la 2,3 milioane de conversații de servicii pentru clienți în 35 de limbi, disponibil în aplicația Klarna, având ca scop economisirea timpului consumatorilor în gestionarea rambursărilor și a returnărilor.

Potrivit Klarna, chatbot-ul este mai precis în rezolvarea problemelor și a condus la o reducere cu 25% a întrebărilor repetitive. Cu toate acestea, utilizatorii au opțiunea de a interacționa în continuare cu agenți umani.

CEO-ul Klarna, Sebastian Siemiatkowski, a subliniat angajamentul companiei de a-și construi operațiunile în jurul tehnologiei AI. În decembrie, Klarna a anunțat o înghețare a angajărilor, cu excepția posturilor de inginerie, pentru a se concentra pe implementarea tehnologiei AI.

Klarna externalizează serviciile pentru clienți, având aproximativ 3.000 de angajați în acest departament, iar succesul chatbot-ului alimentat de IA va determina reducerea numărului de angajați la aproximativ 2.300.

"Pe măsură ce tot mai multe companii adoptă aceste tehnologii, credem că societatea trebuie să ia în considerare impactul", a declarat Siemiatkowski. El a evidențiat și importanța conștientizării și abordării proactive a impactului AI asupra forței de muncă.

Parteneriatul dintre Klarna și OpenAI, anunțat anul trecut, a fost menționat de Brad Lightcap, COO al OpenAI, care a subliniat contribuția deosebită a Klarna la adoptarea și aplicarea practică a inteligenței artificiale în sectorul financiar.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii