Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
A STAR IS BORN! ANA-MARIA HURMUZACHE

A STAR IS BORN! ANA-MARIA HURMUZACHE(1222)

În lumea yachtului național, a apărut o nouă speranță. Se numește Ana-Maria Hurmuzache, este constănțeancă și la 14 ani este deja o prezență consacrată în lumea sportului cu vele.

Cu 4 titluri de Campioană Națională în anul 2023, la patru clase diferite, Ana-Maria este un exemplu de perseverență și succes, muncă și determinare.
 

Datorită acestor succese, și-a asigurat participarea la Campionatul European de Tineret 2024 din Izola, Slovenia (05.04-12.04.2024) la clasa ILCA 4 , precum și la Campionatul Mondial de Tineret (Iulie 2024) din Italia la clasa ILCA 6, Ana-Maria fiind singura reprezentantă a României , aceste competiții oferindu-i oportunități unice de a-și măsura forțele cu cei mai buni sportivi din lume.
 

Părinții Anei-Maria au fost martori la nașterea pasiunii ei pentru navigația cu vele, descoperind calități unice și potențial nebănuit în manevrarea ambarcațiunilor , încurajând-o in fiecare etapă a drumului său. De-a lungul anilor, au fost prezenți la fiecare competiție, la fiecare antrenament, la transformarea ei ca sportiv, oferindu-i sprijin și suport prin implicarea activă, atât material cât și emoțional, contribuind la dezvoltarea ei pentru succes.
 

Dar Ana-Maria, nu a lăsat deoparte educația, fiind printre cei mai buni elevi și la școală(Școala Generală nr.7 din Constanța ”Remus Opreanu”). Cu toate acestea, pentru a-și urma visul de a atinge cele mai înalte culmi ale performanței sportive și a-și reprezenta cu mândrie țara, Ana-Maria se confruntă cu probleme financiare semnificative legate de pregătirea și participarea la aceste competiții internaționale, întrucât echipamentele, ambarcațiunile și deplasările sunt scumpe și nu sunt susținute total de Federația Română de Yachting.

Agenția Națională pentru Sport are alocări bugetare de asemenea insuficiente pentru a o susține sportul de performanță la un nivel ideal, iar companiile nu acordă sponsorizări decât celor care au un nume deja cunoscut.

Un memoriu trimis Primului Ministru al României pentru finanțarea deplasării la aceste competiții s-a întors cu răspunsul: “Referitor la memoriul dumneavoastră, vă facem cunoscut faptul că a fost transmis spre informare și analiza Agenției Naționale pentru Sport.”.

În anul 2021, fiind Campioană Națională la copii și vice-campioană națională la tineret la clasa Optimist-fete, a primit din partea Primăriei Constanta, o indemnizație de 1300 lei. A doua zi, aceeași instituție a cerut să înapoieze banii. A fost singura dată când autoritățile au schițat un gest de susținere.

Antrenorul Anei-Maria, Domnul Micu Alexandru Octavian, nu numai că lucrează cu ea din pasiune, ci chiar contribuie financiar din fondurile sale personale. La aceste deplasări internaționale, sportiva noastră va merge fără antrenor, datorită acestor impedimente financiare, tatăl ei rămânând singurul suport.

Deși în România sportul cu vele se prezintă  a un sport de nișă, la nivel mondial este considerat un sport elitist, fiind practicat inclusiv de politicieni și oameni de afaceri care investesc major în ambarcațiuni și echipamente.

 

Ana-Maria are nevoie de susținerea noastră a tuturor, pentru a se face “auzită” și pentru a urca România pe treptele podiumului mondial.

„Multumesc părinților pentru susținere si pentru tot ce au făcut pentru mine, pentru eforturile materiale si pentru implicare. Știu ca de acum înainte va fi si mai dificil -material- sa îmi asigurați suportul necesar. Dar, vom răzbi. VĂ IUBESC!!!”, a transmis Ana-Maria Hurmuzache.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii