Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Deputatul Dănuţ Culeţu cere explicaţii despre cum lucrează Comisia Juridică

Deputatul Dănuţ Culeţu cere explicaţii despre cum lucrează Comisia Juridică(1071)

Preşedintele Forţei Civice Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu, care face parte din Grupul PDL în Parlamentul României, a anunţat că, zilele trecute, reprezentanţii Grupului PDL au cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o anchetă cu privire la modul în care a lucrat luni Comisia Juridică din care face şi el parte.

„Grupul parlamentar al deputaţilor PDL a depus o sesizare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor prin care cere o anchetă administrativă şi tehnică asupra modului în care a fost convocată şi a lucrat Comisia juridică luni, când au fost discutate modificările la Codul Penal votate marţi în plen. Astfel, s-a solicitat să se dispună verificarea respectării tuturor prevederilor Regulamentului Camerei Deputaţilor în legătură cu următoarele: convocarea şedinţei Comisiei juridice din data de 9 decembrie 2013 şi anunţarea membrilor acesteia, precum şi convocarea şedinţei comisiei în care au fost aduse modificări Codului penal; informarea şi distribuirea ordinii de zi a comisiei către membri acesteia; numărul iniţiativelor legislative înscrise pe ordinea de zi; suplimentarea ordinii de zi şi modalitatea în care au fost introduse propunerile legislative dezbătute în cadrul lucrărilor comisiei”, a spus deputatul Dănuţ Culeţu.

De asemenea, el a precizat că s-au cerut efectuarea de verificări şi în legătură cu următoarele aspecte: motivul pentru care ordinea de zi încărcată iniţial pe site-ul Camerei Deputaţilor, cuprinzând un singur punct, a fost ştearsă definitiv şi înlocuită cu o ordine de zi care nu distinge între ordinea de zi iniţială şi puncte suplimentare introduse; numărul membrilor care şi-au consemnat prezenţa şi numărul celor care au participat efectiv la dezbateri şi vot; consemnarea orei încheierii şedinţei în procesul-verbal din data de 9 decembrie.

Culeţu a mai spus că, totodată, s-a cerut să li se pună la dispoziţie dovada convocării şedinţei de luni a Comisiei juridice, care să conţină data şi ora postărilor succesive ale ordinii de zi a comisiei pe site-ul Camerei Deputaţilor, precum şi dovada prezenţei membrilor grupului PDL la dezbaterea şi votarea rapoartelor asupra Pl-x-467/2012, Pl-x- 680/2011 privind modificările Codului penal şi Pl-x-162/2013, dar şi cea a prezenţei efective a membrilor care şi-au consemnat prezenţa prin semnătură la începutul lucrărilor, în cadrul dezbaterilor şi votului asupra propunerilor legislative privind modificările Codului penal şi Pl-x-162/2013, şi procesul verbal al şedinţei.

„Vă rugăm, de asemenea, să ne precizaţi care au fost sălile în care s-au desfăşurat şedinţele comisiei din data de 9 decembrie. Dacă în urma verificării celor semnalate veţi constata încălcarea dispoziţiilor Regulamentului Camerei Deputaţilor, vă solicităm să dispuneţi măsurile necesare în vederea sancţionării celor care se fac vinovaţi de eventualele încălcări şi să ne comunicaţi deciziile luate în acest sens”, se mai menţionează în sesizarea celor de la PDL.

În altă ordine de idei, deputatul Dănuţ Culeţu a reiterat faptul că, deşi au apărut speculaţii cum că ar fi votat alături de Comisia Juridică, el nu a făcut acest lucru, nefiind prezent.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Pinocchio-ul electoral
scris de Mircea Lungu
Indivizii mor, dar nu și colectivitățile. În ele ipocrizia, delațiunea, minciuna, ura, speranța, resemnarea se păstrează ca și dem(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii