Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
A apărut primul candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014

A apărut primul candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014(2754)

Febra pregătirilor pentru desemnarea unor candidați la alegerile prezidențiale de anul viitor a cuprins toate partidele. Dacă în unele se fac tot felul de sondaje pentru a-l desemna pe cel mai bine plasat în fața electoratului, iată că a apărut și prima persoană care și-a anunțat candidatura ca independent.


Concret, avocatul Gheorghe Dinu a anunțat public că intenționează să candideze independent la alegerile prezidențiale din 2014. Din câte se pare, el va candida din această postură cu susținerea ONG-ului Alianța Lege și Ordine deoarece acesta nu are șanse să devină partid politic într-un termen rezonabil.


Gheorghe Dinu nu este străin de o astfel de competiție, deoarece el a mai intrat într-o astfel de cursă și la alegerile prezidențiale din 2004. De altfel, despre Gheorghe Dinu s-ar putea spune că este veșnicul candidat acolo unde există o miză mare.


În urmă cu un an de zile, profesorul universitar doctor, avocatul Gheorghe Dinu, fost candidat la Preşedinţia României în anul 2004, intra în competiţia electorală pentru câştigarea Primăriei Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.


„Am acceptat această propunere deoarece am realizat că, toate partidele de pe eşicherul politic s-au compromis. De aceea, consider că trebuie să dăm o şansă acestui nou partid politic din România. Ca şi constănţean consider că oraşul Constanţa trebuie să fie pe primul loc pe ţară, înaintea Sibiului. Nu pot să spun decât că, dacă voi ajunge primar, la sfârşitul mandatului, Constanţa va fi cel mai frumos şi cel mai sigur oraş din ţară. De-a lungul anilor, toate partidele din România mi-au solicitat să candidez din partea lor pentru Primăria Constanţa, inclusiv Ion Iliescu mi-a propus acest lucru din partea PSD, însă am refuzat deoarece consider că toate partidele sunt compromise”, spunea Gheorghe Dinu.


Alegerile locale au trecut, iar Dinu a pierdut în faţa primarului Radu Mazăre, care a câştigat detaşat. La scurt timp după eşec, Gheorghe Dinu care, oricum, nu a investit financiar mai nimic în PP-DD, alţii fiind cei care au cotizat pentru el, a părăsit partidul PP-DD fără să spună din ce considerente.


Anul acesta, la jumătatea lunii martie, Gheorghe Dinu şi-a prezentat echipa cu care îşi propunea să intre pe scena politică actuală sub forma Alianţa Lege şi Ordine (ALO). Dinu a explicat că noua formaţiune se va poziţiona, ca şi doctrină, la centru-dreapta şi va fi varianta la problemele cu care se confruntă cetăţenii.


„Partidul Alianţa Lege şi Ordine apare ca o reacţie necesară la încălcarea repetată a Constituţiei si legilor ţării de către partidele parlamentare (PSD, PNL, PDL, PC, UDMR), partide şi grupuri de interese care au adus ţara în situaţia de a nu mai putea să asigure un nivel de viaţă decent şi civilizat. Această construcţie se bazează pe voluntariat, pe dorinţa românilor responsabili şi patrioţi de a reda România, românilor corecţi din ţara noastră. Construcţia Partidului Alianţa Lege şi Ordine depinde doar de noi, de fiecare român care vrea să trăiască demn şi civilizat în România”, spunea Gheorghe Dinu. Totuși, până în prezent Alianța Lege și Ordine nu este decât un ONG, el nefiind înregistrat în lista partidelor politice din România.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Marioara Radu
22-12-2013
Urare.Pentru toti care cititi aici.Fie ca spiritul bland al Sfintelor sarbatori sa ninga asupra voastra doar bucurie si senin,prosperitate,veselie si sanatate in anul ce vine!
miki
19-12-2013
baiatul asta , cred ca nu este intreg la minte ; de, cand iti da petrominul cateva zeci de milioane de dolari , ai fost mare sef la doi s`un sfert , poti devenii si caraghios; dar sa mai si platesti ......
Marioara Radu
18-12-2013
Intentionez si eu sa candidez ca independenta la alegerile prezidentiale din 2014.Voi candida in aceasta postura sustinuta de PRF,un partid care nu este inscris deoarece nu am semnaturile necesare.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii