Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Cum a reușit prefectul Eugen Bola sa-i supere pe revoluționarii din Constanța

Cum a reușit prefectul Eugen Bola sa-i supere pe revoluționarii din Constanța(1762)

Au trecut 24 de ani de la Revoluția din 1989 și, pentru prima dată, cei care au certificate de revoluționari la Constanța se simt abandonați și jigniți de acțiunea inițiată de prefectul Eugen Bola. În acest sens, Asociațiile de revoluționari din Constanța au adresat o scrisoare prefectului Eugen Bola pe care îl acuză că a schimbat fără știrea lor data comemorării martirilor, motiv pentru care ei nu vor participa la aceste evenimente. Concret, ei sunt supărați că, toate acțiunile se vor desfășura astăzi, 21 decembrie, deși, de 23 de ani acestea au avut loc la data de 22 decembrie.


În continuare, publicăm scrisoarea adresată prefectului Eugen Bola:


„Este decembrie, Vă AMINTIM , este luna în care ne comemorăm Eroii-Martiri din Decembrie 1989. Au trecut 24 de ani de când România se bucură de libertate şi alegeri libere. În luna decembrie 1989 s-a schimbat un regim totalitar cu democraţia , la care au participat și revoluționari din Constanța . În orașul Martir Constanța , evenimentele au luat amploare și s-au desfășurat începând cu ziua de 22 decembrie 1989. În această lună ar trebui să ne arătăm, cu mic cu mare, recunoştinţa faţă de cei ce s-au jertfit în acel decembrie sângeros și respectul față de luptătorii remarcați revoluționari. De ce este atât de greu ca guvernarea actuală să arate această recunoştinţă în fiecare zi ? De ce în restul zilelor, revoluţionarii României, sunt huliţi şi supuşi oprobiului public fără nici un discernământ, de către reprezentanţii instituţiilor statului ? Acum, după 24 de ani urmaşii eroilor martiri și luptătorii remarcați ai Revoluției plâng singuri în casă şi le e ruşine sau chiar frică să mai spună că sunt cei care au participat în fapt , la schimbarea regimului totalitar sperând într-un trai mai prosper, mai bun . În loc să fie priviţi cu respect şi să le li se mulţumească pentru ceea s-a întâmplat în 1989 - istoria este călcată în picioare, iar demnitatea revoluționarilor acestui popor este terfelită de clasa politică actuală . Suntem foarte mâhniţi şi profund jigniţi de atitudinea actuală a Guvernului României, prin care seamănă ură şi discriminare între revoluţionarii, ajunşi la o vârstă înaintată, anulând abuziv şi fără temei legal drepturile prevăzute de o lege specială , Legea 341/2004 - art. 2 - în aplicarea prevederilor prezentei legi, se vor avea în vedere următoarele principii:
a) respectul şi gratitudinea faţă de eroii-martiri şi luptătorii participanţi la acţiunile desfăşurate pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 şi grija faţă de urmaşii eroilor-martiri; b) respectarea adevărului istoric prin aprofundarea documentării privind Revoluţia română din dec. 89 .
În Constanța – ORAȘ MARTIR – evenimentele s-au desfășurat începând cu ziua de 22 decembrie. De 23 ani, s-au comemorat evenimentele numai în această zi sfântă pentru revoluționarii constănțeni . Din păcate, prefectul Constanței nu se dezminte de actuala guvernare și ignoră cu desăvârșire aceste zile omagiale . În 16 decembrie, cand revoluționari constănțeni s-au strâns pe platoul din fața clădirii Prefecturii pentru a comemora Timișoara 1989 , nici un reprezentant guvernamental sau al primariei nu a binevoit să-și părăsească fotoliile calde din birouri, măcar din bun–simț , să salute inițiativa revoluționarilor de comemorare și depunere de coroane. În schimb, s-a avut grijă ca, imediat, să fim atent monitorizați de Jandarmerie . Este rușinos faptul că actuala guvernare – Prefectura Constanța consideră că această zi o poate comemora după bunul său plac dând dovadă de indiferența pe care o are față de Revoluția Română și revoluționarii constănțeni desconsiderând în totalitate însemnătatea istorică a acestei zi. Fără să se consulte cu Asociațiile de Revoluționari , Prefectura organizează după bunul său plac comemorarea pentru ziua de 21 decembrie , contrar voinței revoluționarilor dând dovadă de lipsă de respect față de însemnătatea istorică a acestei zile. Sub formă de protest luptatorii remarcați ai victoriei Revoluției 89 nu vor participa la comemorările organizate de Prefectura Constanța , în ziua de 21 decembrie. Comemorarea și cinstirea Eroilor Revoluției sa va face în data de 22 decembrie , pe platoul din fața clădirii Prefecturii Constanța, acolo unde au început și desfășurat manifestațiile evenimentelor din decembrie 89”, se spune în scrisoarea transmisă prefectului Eugen Bola.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii