Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Destăinuirile primarului PSD care și-a dat demisia

Destăinuirile primarului PSD care și-a dat demisia(1938)

Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamţu, este de neclintit în privința deciziei pe care a luat-o de a demisiona din funcție. El spune că a recurs la acest gest din motive de sănătate dar și pentru că dorește să tragă un semnal de alarmă guvernanților care fac promisiuni dar nu le îndeplinesc.


„Nu am resurse pentru a duce la capăt proiectele propuse pentru dezvoltarea comunei. După cum știți, am avut probleme cu inundațiile anul trecut iar drumurile sunt distruse. Atunci am primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva, că voi primi bani pentru reparația lor. Nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut am cheltuit 100.000 de lei pentru repararea acoperișului de la școală care a fost smuls de vânt în decembrie 2012. Și pentru reparație mi s-au promis bani, bani care ar fi trebuit să vină de la Guvern, dar nu i-am primit nici în ziua de astăzi.”, a declarat Mihalache Neamțu.


Șeful autorității publice locale din comuna Rasova mai spune că acesta este doar un exemplu din greutățile cu care se confruntă. El a precizat că o altă problemă care îl macină este cea a angajaților din primărie.


„Angajații primăriei câștig 500- 600 de lei. Nu mai am cum să le asigur și norma de hrană. Oamenii pleacă la salarii mai bune și îi înțeleg. De ceva timp, am rămas fără șofer pe microbuzul care aduce copiii la școală. A plecat să lucreze în Germania, nu a mai suportat să lucreze aici pentru 500 de lei”, a mai spus Mihalache Neamțu.


De altfel, el a spus încă de anul trecut, când inundațiile au făcut ravagii în comuna pe care o administrează, că intenționează să renunțe la scaunul de primar deoarece nimeni nu-l ajută să repare pagubele, însă a tot amânat momentul.


„Nu mi-a fost ușor să iau decizia de a demisiona după ce am stat 10 ani în administrația locală, dar nu-mi este ușor nici să dau ochii, zilnic, cu oamenii din comună care mă întreabă când se vor repara toate acestea, iar eu să nu mai știu ce să le răspund. Este mai bine așa. Până acum mi-am neglijat familia, sănătatea, afacerile. Este timpul să mă ocup și de mine. Am vrut să fac ceva pentru comună în continuare dar eu nu pot să-i duc cu vorba pe oameni și să fac promisiuni pe care nu le pot îndeplini. Voi rămâne în continuare în PSD, dar nu mai vreau nicio funcție”, a mai spus Mihalache Neamțu.


El a mai adăugat că și-a înaintat decizia de demisie la Prefectura Constanța și că, potrivit legii, urmează ca la Rasova să se organizeze alegeri anticipate.


Prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a confirmat că a primit documentul prin care primarul din Rasova își anunță demisia și urmează a demara procedurile pentru organizarea alegerilor, până atunci, atribuțiile primarului urmând să fie preluate de viceprimarul comunei, Dorel Alexandru, de la PSD.


„Am primit decizia primarului de la Rasova. Este irevocabilă. Demisia primarului Mihalache Neamţu trebuie mai întâi constatată de Consiliul Local Rasova. Ulterior, secretarul comunei face un referat ce trebuie înaintat Prefecturii alături de demisia scrisă a primarului. Urmează ca Prefectura să emită un ordin de vacantare a postului de primar din Rasova, urmând ca cei din Consiliul Local să delege atribuţiile de primar viceprimarului Alexandru Dorel, iar atribuţiile viceprimarului unui alt consilier local. Următorul pas este ca Guvernul să emită o hotărâre prin care se stabileşte data alegerilor locale parţiale care pot avea loc în cel mult 90 de zile de la vacantarea postului”, a explicat prefectul Eugen Bola.

Taguri: rasova
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

gica
24-02-2014
cat ai furat batrane.unde sunt terenurile noastre.cancerul te va manca ptr.tot raul adus comunei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii