Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Grecia preia oficial președinția Uniunii Europene(1264)


Grecia preia astăzi, în mod oficial, președinția semestrială a Uniunii Europene. Momentul este marcat la Atena de o ceremonie la care iau parte cei 28 de membri ai Comisiei Europene, în frunte cu Jose Manuel Barroso.


Grecia este una dintre țările din Zona Euro cele mai afectate de criza economică. Oficialii atenieni preiau, însă, conducerea Uniunii Europene cu obiective ambițioase și cu un buget auster de doar 50 de milioane de euro. Președinția elenă are pe agenda priorităților chestiuni precum imigrația, ocuparea forței de muncă, uniunea bancară și politica maritimă.
În cele 6 luni în care va asigura președinția blocului comunitar, Grecia speră să-și redobândească prestigiul pierdut în urma crizei economice. Pe 16 ianuarie, premierul Antonis Samaras va merge la Strasbourg, unde va prezenta prioritățile țării sale pentru următoarea perioadă. Statul elen va preda ștafeta Italiei, în luna iulie.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii