Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Grecia preia oficial președinția Uniunii Europene(1258)


Grecia preia astăzi, în mod oficial, președinția semestrială a Uniunii Europene. Momentul este marcat la Atena de o ceremonie la care iau parte cei 28 de membri ai Comisiei Europene, în frunte cu Jose Manuel Barroso.


Grecia este una dintre țările din Zona Euro cele mai afectate de criza economică. Oficialii atenieni preiau, însă, conducerea Uniunii Europene cu obiective ambițioase și cu un buget auster de doar 50 de milioane de euro. Președinția elenă are pe agenda priorităților chestiuni precum imigrația, ocuparea forței de muncă, uniunea bancară și politica maritimă.
În cele 6 luni în care va asigura președinția blocului comunitar, Grecia speră să-și redobândească prestigiul pierdut în urma crizei economice. Pe 16 ianuarie, premierul Antonis Samaras va merge la Strasbourg, unde va prezenta prioritățile țării sale pentru următoarea perioadă. Statul elen va preda ștafeta Italiei, în luna iulie.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii