Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Ce au discutat consilierii locali de la Medgidia în prima ședință a anului

Ce au discutat consilierii locali de la Medgidia în prima ședință a anului(1268)

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit, ieri seară, în cadrul primei ședințe extraordinare din acest an. Pe ordinea de zi au existat trei proiecte de hotărâri. Prima dintre acestea a vizat aprobarea utilizării excedentului bugetar local existent la 31.12.2013, pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunilor de funcționare și de dezvoltare pentru anul 2014. Mai exact, existența unui excedent bugetar de aproximativ 3.000.000 lei, pentru care Consiliul Local, la propunerea primarului, a votat aprobarea utilizării pentru secțiunea de funcționare și cea de dezvoltare.


Cel de-al doilea proiect a făcut referire la încetarea aplicabilității HCL nr.108/27.08.2013. Propunerea aprobată în ședință a vizat scoaterea din uz a vechii steme a municipiului Medgidia.


În aceste condiții, ultimul proiect a vizat însușirea variantei finale a proiectului de stemă a municipiului Medgidia. Astfel, localitatea se va alătura puținelor municipii care sunt reprezentate printr-o stemă oficială. La realizarea acesteia membri ai administrației publice locale au colaborat cu specialiști ai Comisiei Naționale de Heraldică și Genealogie a Academiei Române. Stema propusă spre aprobare are forma unui scut triunghiular cu marginile rotunjite. Simblourile prezente pe stemă, menite să definească municipiul Medgidia, sunt podul de argint și trei valuri de argint, leul de aur încoronat, un ciorchine de struguri și sabia de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu cinci turnuri crenelate, care semnifică faptul că Medgidia este municipiu.


Potrivit primarului Marian Iordache, toate aceste elemente sunt definitorii pentru municipiul Medgidia: podul rutier contruit peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, culturile de viță-de-vie și sabia Akinakes, un artefact care datează din secolul V î.Hr. Leul încoronat reprezintă eroismul fiilor orașului în timpul Primului Război Mondial, precum și un omagiu adus luptei pentru România Mare. Noua stemă va avea două culori, roșu și albastru, impuse de Comisia Națională de Heraldică și Genealogie a Academiei Române, deoarece aceste culori sunt și pe drapelul național.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii