Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Ce averi au liderii partidelor politice din Constanța. Vezi cine s-a împrumutat de la soție

Ce averi au liderii partidelor politice din Constanța. Vezi cine s-a împrumutat de la soție(2182)

Județul Constanța a fost considerat dintotdeauna fieful baronilor PSD, astfel că o filială atât de puternică nu putea fi condusă decât de o persoană înstărită.

Liderul PSD Constanța, Radu Mazăre, a figurat mereu în Top 300 cu o avere estimată chiar și la 10 milioane de euro, însă de când procurorii de la DNA l-au luat în vizor, edilul s-a declarat din ce în ce mai sărac. Mai mult, el a declarat mereu că nu are nici măcar o casă, cea în care locuiește fiind închiriată. Edilul și-a depus cea mai nouă declarație de avere pe 11 iunie 2013 și, după cum reiese, în sfârșit, a devenit și el proprietarul unei locuințe. Noua achiziție se află în București, fiind vorba despre un apartament construit în regie proprie cu o suprafață de 184,43 mp, Mazăre fiind singurul proprietar. La capitolul terenuri, primarul a declarat că deține două terenuri intravilane în Bucureşti, ambele dobândite în anul 2009. Cele două terenuri nu-i aparțin în totalitate, doar o cotă de 4% fiind proprietatea lui Radu Mazăre. De asemenea, în anul 2012, el a luat în concesiune împreună cu fratele său, Mihai, un teren cu o suprafață de 1,7 ha în Madagascar. La capitolul bunuri mobile, în ciuda faptului că pasiunea sa pentru mașini este cunoscută de toata lumea, colecția de autoturisme a edilului nu apare în nici o declarație de avere. Printre maşinile preferate de primar se numără un jeep Willis din 1968, un Cadillac Escalade, un Jaguar, dar şi o Toyota Land Cruiser din ’77. În ultimii ani, primarul a adăugat şi un Studebaker Dictator din 1937, dar şi o replică Auburn din 1934, precum şi un model original, o maşină restilizată după un Lincoln Zephyr din 1935, comandată în SUA. Din câte se pare, mașinile aparțin altcuiva iar Mazăre doar se afișează cu ele, din moment ce ele nu sunt trecute în declarația de avere. Din declarația sa oficială care este publică, mai reiese că Mazăre deţine o şalupă cu motor Bayliner şi o remorcă Peridoc, ambele fabricate în 2001.În ceea ce privește activele financiare, plasamente, investiţii directe şi împrumuturi, în declaraţia lui Radu Mazăre figurează un card de debit cu 5.000 de euro cu cash colateral în valoare de 287.000 de euro. Primarul Radu Mazăre mai declară că are acţiuni şi părţi sociale în SC Sigma Trading SA, SC Ideea Construct SRL, SC Comtext SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL și că a acordat împrumuturi în nume personal către SC Nisipuri SA (1.626.310 lei), Ioanis Poulos Skantzikas (600.000 euro), SC Xenoti SRL (16.499 lei, 47.695 lei şi 42.060 USD).

 

Chiru are datorii la nevastă


Ales senator în 2012, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru se numără şi el printre parlamentarii „cu stare”. Chiru deţine un teren în intravilanul localităţii Eforie-Sud, precum şi un mini hotel tot aici, construit în 2001. Democrat liberalul are bunuri din metale preţioase în valoare de 30.000 de lei, bijuterii de 70.000 de lei, obiecte de artă de 25.000 de lei şi tablouri de 50.000 de lei. Chiru are un cont în bancă 10.000 de euro, precum şi unul de 20.000 de lei. Acesta deţine acţiuni şi a acordat împrumuturi în nume personal către trei companii SC Univers Marin SRL, SC Prim Intermod SRL şi HLV Plovdis. Are datorii în valoare de 80.000 de euro către partenera sa de viaţă, Violeta Luminița Munteanu, făcute în 2012 şi scadente în 2016.


Liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, are două terenuri intravilane în localitatea Ovidiu, un apartament de 102 mp în Constanța și o casă de vacanță cu o suprafață de 347 mp în orașul Ovidiu. Totodată, el mai deține bijuerii din aur și argint strânse în perioada anilor 1987 – 2012, care valorează 8.900 de euro. Gheorghe Dragomir mai declară că are trei conturi în bancă, cu o valoare totală de 22.500 lei.


Președintele PC Constanța, senatorul USL, Mircea Banias, deţine patru terenuri în intravilanul Constanţei, dintre care trei le împarte cu soţia. Familia Banias are două apartamente de 57 metri pătraţi, respectiv 77 metri pătraţi, precum şi o casă ce se întinde pe 250 de metri pătraţi. Liderul PC are o colecţie de ceasuri şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 10.000 de euro. Pentru „zile negre”, Banias şi-a deschis şase conturi bancare atât în lei cât şi în euro.


Gheorghe Slabu este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PP-DD Constanţa şi unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Constanţa. Potrivit declaraţiei sale de avere, Gheorghe Slabu are cinci terenuri intravilane, patru case şi un spaţiu comercial. El mai este proprietarul a patru autoturisme (Mitsubishi, Opel, Lexus şi Volvo) dar şi a unei colecţii de bijuterii în valoare de 10.000 de euro.


Culețu a donat fiicei singura locuință pe care o avea


Fost prefect al Constanţei, actualmente deputat, Dănuţ Culeţu, este liderul Partidului Forța Civică de la Constanța. El declară că nu are terenuri, case, apartamente şi nici maşină. A avut un apartament în București, însă el a fost donat fiicei sale în urmă cu ceva timp. În schimb, are o colecţie de picturi în valoare de 10.000 de euro.


Claudiu Palaz este președintele Partidului Mișcarea Populară de la Constanța iar George Lipoveanu este liderul UNPR Constanța. În prezent, cei doi nu desfășoară nicio activitate care să le impună să-și declare public averile. Totuși, ca fost subprefect sau prefect al Constanței, despre Claudiu Palaz s-a tot scris că averea specificată în declarația de avere este neînsemnată. Mai exact, prin 2009, în prima sa declaraţie de avere spunea că nu deţine niciun teren, declara o casă de locuit de 426 mp în Târgovişte, cumpărată pe numele soţiei sale, Claudia, în 2005, şi două autoturisme, un Nissan Patrol din 1992 şi un Dodge din 1995. Nici bani în bancă, nici bijuterii. De-a lungul timpului, declarația de avere nu a suferit modificări în privința bunurilor mobile sau imobile. Cu toate acestea, Claudiu Palaz a spus la un moment dat că, vila în care locuiește cu familia sa la Constanța aparține tatălui său.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii