Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
S-a început urmărirea penală. Primarul din Nicolae Bălcescu, acuzat de un prejudiciu de peste 200.000 de euro

S-a început urmărirea penală. Primarul din Nicolae Bălcescu, acuzat de un prejudiciu de peste 200.000 de euro(1452)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au început urmărirea penală față de Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu și viceprimarul Nicolae Ciocănete în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei activități de vânzare a acestora, săvârșită de cei care au atribuții de conducere.


În același dosar, anchetatorii au început urmărirea penală și față de Mihaela Petcu, secretar al comunei Nicolae Bălcescu și Ionuț Alin Olescu, în sarcina cărora s-a reținut complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei activități de vânzare a acestora, săvârșită de cei care au atribuții de conducere.


Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2008 – 2013, învinuiții Viorel Bălan și Nicolae Ciocănete, în calitate de primar și respectiv viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, ajutați de învinuiții Mihaela Petcu și Ionuț Alin Olescu au înstrăinat, în mai multe rânduri, numeroase terenuri aparținând domeniului privat al comunei Nicolae Bălcescu, la prețuri mult subevaluate (de 20 până la 60 de ori mai mici decât valoarea lor reală de piață) fiind provocat astfel un prejudiciu unității administrativ teritoriale de peste 200.000 euro.


Cei patru au intrat în vizorul procurorilor DNA, săptămâna trecută, mai exact pe 10 ianuarie, când oamenii legii ca, urmare a autorizării de către instanţa competentă, au efectuat percheziţii domiciliare în locaţii situate în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa. Printre acestea, sau aflat locuința primarului Viorel Bălan dar și cea a secretarei din Primăria Nicolae Bălcescu, a viceprimarului, precum și la sediul primăriei din localitate. În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat mai multe documente care vor fi folosite ca probe în dosarul penal ce-i vizează.
Atât primarul Viorel Bălan cât și viceprimarul Nicolae Ciocănete au fost până în vara anului 2012, membrii PDL. Cu puțin timp înainte de alegerile locale, cei doi au trecut la PNL.


În altă ordine de idei, în luna iulie a anului trecut, primarul Viorel Bălan a fost declarat incompatibil de ANI. Conform raportului ANI, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 21 septembrie 2010. El este acuzat că, a exercitat, simultan, funcţia de primar al comunei Nicolae Bălcescu şi funcţia de administrator al S.C. PANMINADA S.R.L. (23 iunie 2008 - 05 ianuarie 2009) şi al S.C. PAVICOM S.R.L. (23 iunie 2008 - 21 septembrie 2010). De asemenea, întrucât acesta ar fi omis menţionarea în declaraţiile de interese aferente anilor 2009 şi 2010 a calităţilor deţinute în cadrul S.C. PAVICOM S.R.L., ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii