Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Situația de la Liceul Traian unde părinții sunt somați să plătească fondul școlii a fost prezentată premierului de deputatul PDL Florin Gheorghe. Aflați ce a făcut Victor Ponta

Situația de la Liceul Traian unde părinții sunt somați să plătească fondul școlii a fost prezentată premierului de deputatul PDL Florin Gheorghe. Aflați ce a făcut Victor Ponta(1206)

Deputatul Colegiului 10 din Constanța, democrat-liberalul Florin Gheorghe, solicită premierului Victor Ponta şi Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, să nu mai arate românilor o falsă preocupare privind problema corupţiei din instituţiile de învăţământ din România.


„Am adresat Guvernului o interpelare chiar cu o lună înainte de izbucnirea scandalului de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti. Guvernul nu s-a deranjat să-mi transmită vreun răspuns nici până astăzi. Sesizam, atunci, Guvernului că practica colectătii fondului şcolii sau a fondului clasei a depăşit în unele şcoli chiar limitele absurdului. Părinţii sunt terorizaţi, somaţi şi chiar ameninţaţi să contribuie financiar la bugetele neoficiale ale unor şcoli. La Constanţa o parte dintre părinţi îmi sesizaseră înspăimântaţi că elevii Liceului Teoretic Traian din Municipiul Constanţa primeau acasă, la adresele de domiciliu, somaţii de plată, în scris, din partea instituţiei de învăţământ. Ce a făcut Victor Ponta ca să stopeze fenomenul? Nimic! Acum propune, cu o falsă preocupare, investigaţii la nivel naţional, care să analizeze dacă fenomenul - Şcoala 10- dacă este un fenomen naţional sau nu. Vrea să afle de fapt ceea ce ştie toată lumea”, a declarat deputatul Florin Gheorghe.


Totodată, parlamentarul Florin Gheorghe consideră că, în realitate, lui Victor Ponta îi pasă foarte puţin de situaţia neplăcută din şcoli.
„Lui Victor Ponta nu-i pasă decât de sondaje, de alegerile din 2014 şi de cum să satisfacă mai bine pofta baronilor locali. Victor Ponta nu a dat şi nu dă doi bani pe şcoală sau pe dascăli. Nu a făcut niciun efort să guverneze performant, pentru ca economia să crească şi evaziunea să scadă. Preferă să dea bani evazioniştilor şi nu dascălilor. Preferă să dea bani baronilor şi nu şcolilor. Tolerează evaziunea de miliarde de euro din economia românească, în detrimentul unei finanţări adecvate şi corecte a educaţiei şi cercetării. Era şi greu de crezut că Victor Ponta ar fi putut respecta şcoala, după ce a obţinut în mod fraudulos titluri ştiinţifice şi academice, tocmai din cauza unui sistem care are încă multe carenţe. Era imposibil de crezut că Victor Ponta ar respecta reforma din educaţie, atâta vreme cât proiectul său de guvernare a fost masacrarea Legii nr. 1/2011”, a mai adăugat deputatul PDL Florin Gheorghe.


În privinţa scandalului din şcoli, parlamentarul Florin Gheorghe consideră că singura soluţie sunt părinţii.
„Când la Palatul Victoria ai un guvern atât de slab, atât de incompetent şi de dezinteresat de problemele reale ale societăţii, când majoritatea parlamentară de aproape 80% votează ca o masă amorfă, imediat, tot ce visează Victor Ponta, singura soluţie rămâne revolta părinţilor. Îi încurajez pe părinţi să nu mai tolereze un minut nedreptăţile din sistem şi să vorbească fără nicio emoţie presei din România despre cazurile ilegale din şcoli, unele dintre acestea cu puternic iz penal. Nici un părinte să nu mai aştepte de la Guvern minununi, pentru că acestea nu vor veni niciodată, ci poate noi şi noi minciuni, coapte bine în laboratoarele de comunicare ale Guvernului”, a mai declarat Florin Gheorghe.


Reamintim că părinții care au copiii la Liceul Teoretic Traian din Constanța și care nu plătiseră fondul școlii au primit, în cursul anului trecut, somații acasă pentru a plăti dările către unitatea de învățământ.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii