Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Nicușor Constantinescu și-a donat o parte din avere copiilor

Nicușor Constantinescu și-a donat o parte din avere copiilor(3611)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, deține o avere impresionantă. El are mai multe terenuri, case, maşini scumpe şi este asociat în zece firme. Dintr-o simplă analiză a declarațiilor de avere anterioare, averea reală a lui Nicuşor Constantinescu a început să crească, în urmă cu patru ani.


El a ajuns să aibă trei case, printre care una de vacanţă, cinci terenuri în intravilan, cinci maşini, o şalupă, dar şi conturi de aproape un milion de dolari. Potrivit declaraţiei sale de avere de pe site-ul Consiliului Judeţean Constanța făcută publică în iunie 2013, Constantinescu deţine, în cotă parte, şapte terenuri în Constanţa, Tulcea şi Bucureşti cu o suprafaţă totală de circa 5.000 de metri pătraţi, în intravilan. Astfel, conform declaraţiei, Nicuşor Constantinescu deţine, alături de soţia sa Codruţa, două terenuri intravilane în Constanţa, unul în Tulcea, Mila 23, unul în comuna Voluntari, judeţul Ilfov, dar şi două terenuri în Bucureşti, terenuri din care deţine cote părte alături de diverși prieteni apropriați printre care Radu Mazăre, Mihai Mazăre, Sorin Strutinski, Ionuț Barbu și Emilian Schwartzenberg.


Interesant este că, unul dintre terenuri, cel pe care îl avea la Piatra Neamţ, a fost donat fiului său. Din averea lui Constantinescu mai făceau parte trei case şi o vilă de vacanţă în judeţele Constanţa şi Piatra Neamţ, dar şi în municipiul Bucureşti, două dintre ele fiind donate copiilor lui. Mai exact, fiul Ștefan a primit casa din Piatra Neamț sub formă de donație, iar fiica sa, Smaranda a primit-o pe cea din București, sub aceeași formă. În ceea ce priveşte bunurile mobile, Nicuşor Constantinescu deţine o şalupă de agrement, respectiv, 33% cotă indiviză, un autoturism ARO 304, un Jaguar, un Volkswagen Golf, un Fiat şi un Land Rover. 


Nicușor Constantinescu mai declară că, în perioada 1990-2011, a cumpărat numeroase tablouri, bijuterii, piese de mobilier foarte vechi, monede valoroase, obiecte de artă dar şi o colecţie de timbre a căror valoare, după cum spune chiar el nu o poate estima. Șeful CJC mai declară că are și bani puși de-o parte. Astfel, în două conturi are depuși, în total, 992.558 de dolari. Totodată, el este acţionar sau asociat în zece societăţi, valoarea totală a titlurilor sau cotelor de participare depăşind 250.000 de euro.


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu are credite, nici ipoteci şi nici bunuri luate în leasing. Nicuşor Constantinescu încasează, anual, 50.547 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, iar soția sa a încasat de la On Plonge SRL, un venit anual în valoare 8.140 lei. La veniturile familiei a mai fost menționată şi alocaţia de stat a copiilor, de 1.008 lei.

Reamintim că, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat, săptămâna trecută, de procurorii anticorupţie, din faţa sediului CJC, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia. După tot circul din fața CJC, cu îmbrânceli și fel de fel de acuzații la adresa DNA cum că ar fi vorba de poliție politică, Constantinescu a fost dus la DNA și audiat aproximativ o oră şi jumătate.


La scurt timp după plecarea șefului CJC, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Constanța au anunțat că, au început urmărirea penală față de Nicușor Constantinescu, președinte al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-au reținut șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave. Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicușor Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).


Inițial, anchetatorii i-au interzis lui Nicușor Constantinescu să părăsească teritoriul țării, însă acesta a spus că este programat la o clinică din America unde trebuie să ajungă, urgent, deoarece este programat pentru că, viața sa este în pericol din cauza unor probleme de sănătate. În aceste condiții, șefului CJC i s-a aprobat că poate pleca în Statele Unite ale Americii.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

StiuCeva
22-01-2014
De ce este tratat ca un animal baronul? Aveți răspunsul aici. http://www.stiuceva.ro/2014/01/de-ce-este-nicusor-constantinescu-un-animal/

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii