Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Mazăre cere PSD să nu susţină iniţiativa liberalilor(1072)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, dezaprobă propunerea ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, de limitare a plăţilor cash între persoanele fizice, cerând social-democraţilor să nu susţină această iniţiativă, apreciind că va fi un dezastru pentru economie dacă va fi aplicată.
Mazăre a declarat, după şedinţa Consiliului Local, că Italia are o lege similară, iar cetăţenii pleacă peste graniţă pentru a putea cheltui banii.


"Înţeleg că domnul Chiţoiu a băgat o ordonanţă care pe mine m-a înfiorat când am aflat. (...) Ce am văzut acolo va fi îngrozitor pentru România. Dacă se vor limita plăţile cash între persoanele fizice, aşa cum este ordonanţa de acum, va fi dezatru. Italia are o astfel de lege de doi ani şi limitează plăţile la o mie de euro. Ştiţi ce se întâmplă? Italienii fug şi cheltuiesc banii în Austria şi Germania, cumpără excursiile cu bani cash în Austria şi Germania. În România, va fi la fel", a declarat Radu Mazăre.


El susţine că va aduce în discuţie acest subiect în următoarea şedinţă a PSD, solicitând ca iniţiativa lui Daniel Chiţoiu să nu fie susţinută de social-democraţi.
"Am aşteptat să fie şedinţa PSD, din păcate, s-a decalat, pentru că vreau să aduc în discuţie chestiunea asta. Mie mi se pare că va paraliza economia românească, aşa cum este paralizată economia italiană. Ne îndreptăm cu nişte paşi rapizi spre ce se întâmplă în Italia şi se întâmplă prost de tot acolo şi o vedem pe toate statisticile. (...) Dacă se va limita plata cash între persoane fizice în România va fi un dezastru. Eu am să cer să se voteze în cadrul comitetului ăla în care suntem 40 de oameni să nu împărtăşim solicitarea liberalilor, culmea, a liberalilor", a afirmat Mazăre.


Potrivit unui proiect de ordonanţă, plăţile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele şi către persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, şi va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plăţi între persoanele fizice.

În prezent, plafoanele zilnice pentru plăţile în numerar între firme sunt de 10.000 de lei pe zi, respectiv de 5.000 de lei către acelaşi furnizor şi de 10.000 de lei în cazul plăţilor către reţelele de magazine de tipul Cash&Carry, nivel care va fi păstrat.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii