Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Forța Civică Constanța, atac la Cabinetul Ponta

Forța Civică Constanța, atac la Cabinetul Ponta(1308)

Președintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Forţa Civică din Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu, s-a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, nemulţumit de intenţia Executivului de a adopta o ordonanţă de urgenţă prin care ratele la credite să fie înjumătăţite pentru o perioadă de doi ani de zile pentru anumite persoane. Parlamentarul constănţean a afirmat că va susţine în acest sens o declaraţie politică, marţi, în Parlamentul României.


„Este un impact politic real dar, în același timp, măsura ca atare nu are justificare economică sub nicio formă și nu va avea impactul creșterii consumului sub nicio formă. În anul 2013, consumul a scăzut. În anul 2013 depozitele la bancă au crescut deși s-au dat și majorări de salarii”, a spus deputatul Dănuț Culețu.

Reamintim că Guvernul vrea să stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obţin de la bancă restructurarea creditelor, dar numai în condiţii stabilite de stat, cu prelungirea scadenţei până la doi ani. "Condiţia este ca aceste persoane să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net, de 1.610 lei, şi să nu aibă restanţe mai vechi de 90 zile la creditele bancare. Este vorba de înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu mai mult de 500 lei pe lună. Este un credit fiscal acordat de stat pentru a acoperi creşterea dobânzii pentru cei doi ani de scădere a ratei. Practic, jumătate din rata pe care o plătesc va fi amânată - cei care au 800 lei rată vor plăti doar 400 lei, restul de 400 lei se amână pe doi ani, iar statul va suporta, pe baza unui credit fiscal, din impozitul pe venit diferenţa după ce se termină cei doi ani", a spus Ponta, precizând că măsura presupune ca numai în acest an să fie disponibilizate aproape 4 miliarde lei din partea băncilor pentru persoanele fizice.

La rândul său, liderul Organizaţiei Municipale a Partidului Forța Civică Constanța, Mihai Petre, a adus o critică dură Cabinetului Ponta din cauza modificărilor care se doresc a fi făcute prin ordonanţă de urgenţă la legea alegerilor. Mihai Petre a afirmat că o astfel de ordonanţă este antiromânească şi urmăreşte diminuarea numărului de voturi de dreapta din diaspora.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii