Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, la ceas aniversar(1161)

La 22 februarie, se împlinesc 135 de ani de la înfiinţarea Diviziei Active “Dobrogea”, redenumită în anul 1903 Divizia 9 Infanterie “Mărăşeşti”, ai cărei ostaşi au plătit un greu tribut de sânge pe câmpurile de bătălie ale primului şi celui de-al doilea război mondial pentru independenţa şi unitatea naţională a poporului român.

Drept urmare, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, continuatoare a tradiţiilor şi faptelor de arme ale Diviziei 9 Infanterie “Mărăşeşti” împreună cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor, filiala Constanţa organizează în zilele de 21 şi 22 februarie o serie de manifestări dedicate acestei aniversări.

Activităţile vor avea loc în cazarma Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” din oraşul Constanţa şi se vor desfăşura conform următorului program:

- în ziua de 21 februarie, începând cu orele 10.00, prezentarea unei expoziţii de tehnică şi armament, prezentarea unui poligon de supravieţuire şi vizitarea Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, filiala Constanţa;

- în ziua de ziua de 22 februarie manifestările vor continua cu un ceremonial religios de cinstire a eroilor fostei divizii şi un simpozion de evocare a tradiţiilor de luptă ale Diviziei 9 Infanterie “Mărăşeşti”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii