Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Seminar pe tema economiei verde, la Medgidia(1436)

Primăria Municipiului Medgidia urmează tendinţa actuală de a sprijini conservarea mediului înconjurător şi, mai ales, economia verde. Aceasta a fost gazda unui seminar cu tema „Economia Verde – Dezvoltarea afacerilor prin grija pentru protejarea mediului înconjurător şi incluziune socială” la care au participat reprezentanţi ai Asociaţiei „Cluster MEDGreen”, ai Universităţii „Dunărea de jos” Galaţi, reprezentanţi ai unor companii care au implementat cu succes strategiile economiei verde, directorului fabricii Lafarge Romcim Medgidia, precum şi agenţi economici din municipiul Medgidia.

Prezent la seminar, profesorul dr. ing. Mamut Eden a vorbit despre importanţa conservării mediului şi a implementării proiectelor economice verzi. Acesta a menţionat că printre principalele obiective ale asociaţiei care susţine ecologizarea mediului se află reducerea impactului negativ asupra mediului, prin reducerea emisiilor de monoxid carbon, mai exact prin dezvoltarea unui stil ecologic de a acţiona în afaceri.

La rândul lui, Iuliean Horneţ, inventatorul unui sistem ecologic de a produce energie a prezentat oferta companiei sale şi deja există agenţi economici interesaţi de implementarea acesteia. Printre cei interesaţi se află şi Lafarge Romcim, care îşi propune să adere la această tehnologie ecologică. Mai exact, reprezentanţii fabricii de la Medgidia au în plan implementarea unui proiect care să transforme deşeurile menajere în energie.

Primăria Municipiului Medgidia are calitatea de membru fondator al Asociaţiei „Cluster MEDGreen” şi este un catalizator în crearea şi întreţinerea relaţiilor economice al asociaţiei cu alţi agenţi economici.

„La iniţiativa domnului profesor Mamut Eden, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o primă adunare generală a Asociaţiei Cluster MEDGreen. Scopul acesteia a fost de a prezenta stadiul proiectelor pe care asociaţia vrea să le implementeze la Medgidia şi determinarea cât mai multor agenţi economici de a deveni membri ai acesteia şi, mai ales, beneficiari de finanţare din fonduri europene POS CCE. Primăria doreşte ca agenţii locali să beneficieze de finanţare şi să înfiinţeze noi locuri de muncă”, a declarat primarul Marian Iordache.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii