Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Decebal Făgădău:  „Nu pot spune că noi, cei de la PSD, ne-am iubit cu cei din PNL, dar nici nu am fost reci cu ei”

Decebal Făgădău: „Nu pot spune că noi, cei de la PSD, ne-am iubit cu cei din PNL, dar nici nu am fost reci cu ei”(1458)

Prin ieșirea PNL de la guvernare și, implicit, din USL, liberalii au adoptat o rezoluţie prin care acordă aleşilor locali libertatea de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru. În Constanța, PSD are majoritate în Consiliul Local Municipal Constanţa, având 15 consilieri din 27. Ceilalţi consilieri sunt de la PNL - 3, PDL - 3, PP-DD – 3, UNPR – 2, PNŢCD -1. Şi cei doi viceprimari ai municipiului Constanţa sunt tot de la PSD.
De asemenea, PSD deţine majoritatea și în Consiliul Judeţean Constanţa. Astfel, din cei 36 de consilieri, 19 sunt social-democraţi, şapte liberali, şapte de la PDL şi trei de la PP-DD. Totodată, cei doi vicepreşedinţi CJ Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, sunt din partea PSD.
Deși USL s-a destrămat, atât consilierii de la PSD cât și cei de la PNL spun că vor colabora în continuare pe plan local.

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că toţi consilierii locali şi judeţeni liberali îşi pot face strategia aşa cum consideră şi că vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor indiferent cine le propune.
„PNL nu susţine PSD sau este împotriva PSD. Organizaţiile PNL au libertatea de a susţine proiectele care sunt în interesul alegătorilor, cetăţenilor, în funcţie de proiectele locale, regionale. Deci, nu au obligaţia sau sunt interzise anumite colaborări politice, au voie să facă cu oricine, dar tot ceea ce întreprind să fie în interesul societăţii, al cetăţeanului. Nu au restricţii, nu vor fi doar împotriva cuiva doar de dragul de a face opoziţie. Iar consilierii liberali nici până acum nu au avut obligaţia de a susţine doar de dragul susţinerii. Ei îşi pot face strategia aşa cum cred că este corect", a explicat Gheorghe Dragomir.

De altfel, dacă ar fi să ținem cont de ceea ce s-a întâmplat până acum în Consiliul Local Municipal Constanța, consilierii locali liberali nu au ridicat de fiecare dată mâna ca o „mașină” de vot, ci au fost destul de vocali. Au fost situații în care atât Ana Marcu cât și Radu Matei au cerut explicații pentru anumite proiecte. La fel au stat lucrurile chiar și la ultima ședință de miercuri, când liberalii au solicitat anumite lămuriri la unele proiecte de hotărâri. Întrebați care va fi poziția pe care o vor adopta în continuare, deoarece nu mai sunt colegi în USL, consilierii liberali au spus că vor avea aceeași atitudine care să reprezinte numai și numai interesele cetățenilor din Constanța iar dacă lucrurile nu vor sta așa nu vor ezita să voteze împotriva anumitor proiecte.


La rândul său, primarul Radu Mazăre a spus că social-democrații vor colabora în continuare cu liberalii deoarece el nu este dușmănos pentru ruperea USL, iar atâta timp cât toate proiectele se discută anterior în comisii este de la sine înțeles că vor avea o colaborare bună. Și viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău speră ca, în continuare, să existe o colaborare bună cu liberalii.
„Nu pot spune că noi, cei de la PSD, ne-am iubit cu cei din PNL, dar nici nu am fost reci cu ei, am avut un protocol de respectat, pe care l-am respectat. Sper ca, în continuare, să avem o bună colaborare pentru a crea proiecte în interesul celor care ne-au votat”, a spus Făgădău.

De la ruperea USL, consilierii județeni încă nu s-au reunit într-o ședință publică ci, doar în comisii. Chiar și așa, secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că social-democraţii vor colabora cu consilierii judeţeni ai PNL chiar dacă au majoritatea.
El a spus că, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, are o colaborare foarte bună cu consilierii judeţeni ai PNL şi crede că nu trebuie blocată activitatea unei unităţi administrativ-teritoriale doar pentru că nu mai există USL.
„La nivel local să ştiţi că e treaba fiecărei autorităţi locale şi fiecărui consiliu cum reuşeşte să-şi facă majoritatea ca să-şi treacă proiectele. Nu o să blocăm activitatea în anumite unităţi administrativ-teritoriale doar că nu mai suntem USL. Noi colaborăm, iar cu consilierii PNL am o relaţie foarte bună. Ce treabă avem cu majoritatea din Parlament, noi votăm proiecte de interes judeţean. E treaba Guvernului şi a Parlamentului să-şi facă majoritatea în Parlament şi a noastră să ne facem să ne treacă proiectele aici. Avem majoritate în Consiliul Judeţean, nu e problemă, dar consilierii PNL nu au votat până acum pentru că au fost în USL, au votat pentru că am discutat înainte despre fiecare proiect”, a explicat vicepreşedintele CJ Constanţa, pentru Mediafax, la sfarsitul lunii februarie.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii