Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Proiecte pentru copiii şi tinerii din Medgidia(1432)

Primăria Municipiului Medgidia susţine şi promovează anul acesta şi proiectele pentru copii şi tineri. Astfel, municipalitatea va cofinanţa proiectul „START la Antreprenoriat!” derulat în cadrul Programului Tineret în Acţiune cu suma de 2.964,75 euro. Proiectul a fost aprobat şi are o valoare totală de la 11.859 euro, din care 8.894,25 euro vor fi finanţaţi prin Programul Tineret în Acţiune.

„Scopul proiectului este promovarea antreprenoriatului social ca mecanism ce poate facilita participarea efectivă a tinerilor şi poate contribui la îmbunătăţirea situaţiei lor, grup puternic afectat de efectele crizei economice şi sociale, sărăcie şi şomaj. Grupul ţintă este reprezentat de elevi din clasele terminale ale Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia, cu vârsta cuprinsă între 17-20 de ani, proveniţi din medii defavorizate, cu resurse financiare reduse”, a spus primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.

El a mai precizat că proiectul se derulează în perioada februarie – septembrie 2014. Potrivit unui comunicat de presă, acest proiect este necesar pentru promovarea şi sprijinirea activităţilor din domeniul social, în vederea scăderii riscului de abandon şi excluziune socială a persoanelor aflate în nevoie. Tinerii care vor beneficia de acest program vor învăţa cum să-şi argumenteze părerile cu privire la un subiect propus, și vor forma deprinderi de ascultare activă, gândire critică și spirit de toleranţă. Mai mult, tinerii vor căpăta cunoştinţe din mediul de afaceri și vor putea deveni antreprenori.

Un alt proiect în care s-a implicat Primăria Municipiului Medgidia este „Sinergii pentru viitor – FRDS”. Proiectul are ca parteneri Asociaţia Sigma Development Center, Asociația Med Cer, Asociaţia „Curcubeul cunoaşterii”, precum şi cu unităţile de învăţământ din oraş. Proiectul va fi depus la Fondul Român de Dezvoltare Socială și va fi implementat după aprobarea finanţării.

În baza acestui proiect, municipalitatea are în plan deschiderea un centru de terapie pentru copiii care suferă de autism. În prezent, s-au identificat 14 copii care suferă de această afecţiune. Pe lângă aceşti copii, vor fi incluşi în program şi alţi copii, cu dizabilităţi fizice sau psihice, precum şi copii marginalizaţi în comunităţile şcolare.
Misiunea acestui program este de a asigura copiilor servicii de educaţie, consiliere, orientare şcolară şi profesională, integrare socială şi recreere.

În cadrul centrului, copii vor beneficia de numeroase activităţi: de consiliere psihopedagogică, de logopedie, de ergoterapie ludică şi sport, consiliere psihologică individuală şi de grup şi asistenţă socială. Părinţii copiilor vor primi consiliere în cadrul unui grup de suport şi se va face un parteneriat cu unităţile de învăţământ în vederea integrării sociale a copiilor. Beneficiarii programului vor fi 200 de copii, precum şi familiile acestora.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii