Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Pensionari din Medgidia, implicaţi în campania „Hai pe net!”(1264)

Reprezentanţii Bibliotecii Municipale din Medgidia s-au implicat în campania „Hai pe net!”, proiect care are loc la nivel naţional, cu scopul de a aduce un plus de informație persoanelor care vor participa la activitățile desfășurate. Astfel, astăzi, 25 martie, 10 pensionari au participat la o completare a cursului de alfabetizare digitală, deja existent la Medgidia. Aceștia au fost familiarizați cu rețelele de socializare și cu programele de videoconferință, precum Skype. Ca de fiecare dată, pensionarii au fost mai mult decât receptivi și au asimilat repede cunoștințele, pe care urmează să le utilizeze și în viața de zi cu zi, pentru a comunica cu rudele sau prietenii aflați departe.

La activitate a luat parte și o clasă de 27 de elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. Pentru că elevii sunt deja familizarizați cu mediul online, acestora li s-au prezentat materiale despre siguranță și securitate online, pentru a preîntâmpina posibilele pericole din online, dar și-au testat abilitățile IT si pe site-ul www.skillage.eu. Astfel de activități corelate cu lumea digitală vor avea loc până pe 28 martie, la Biblioteca Municipală Medgidia.

Campania „Hai pe net!” face parte din programul Get online week 2014 derulat la nivel European. Scopul campaniei este responsabilizarea digitală prin care se urmărește stimularea ocupării forței de muncă, formarea și certificarea competențelor digitale precum și familiarizarea cu locurile de muncă care necesită utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) în comunitățile din întreaga Europă. Evenimentul se va desfășura în perioada 24 - 30 Martie în 30 de ţări, cu scopul de a sprijini mii de oameni în obținerea de cursuri de formare și certificare în domeniul TIC și/sau acces la locuri de muncă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii