Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
PREMIERĂ. Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon

PREMIERĂ. Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon(1748)

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, astăzi, prima jucătoare din România care se califică în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este accederea în finală. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976.

Miercuri, pe terenul central, Simona Halep şi-a dominat clar adversara, cu excepţia începutului de meci. Cu un serviciu puternic şi cu retururi precise, Lisicki s-a distanţat la 3-0, după un break în ghemul al doilea. Ea a încercat să scurteze punctele, lovind cu forţă mingea, pentru a nu-i permite româncei să-şi facă jocul variat. Odată cu scăderea intensităţii evoluţiei germancei şi înmulţirea greşelilor neforţate, Halep a reuşit să facă break la a doua ocazia ivită, la 2-4, apoi a repetat performanţa la 4-4. Românca şi-a adjudecat setul după cinci ghemuri câştigate la rând, în 34 de minute.

Setul al doilea s-a disputat pe ritmul dictat de Simona Halep. Erorile comise de Lisicki au continuat, în timp ce Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a mai înregistrat un 6-0, după cel din meciul cu Zarina Dias, din optimi. De la scorul de 4-1, sportiva germană nu şi-a mai adjudecat niciun ghem.

La meciul câştigat de Simona Halep în 57 de minute au asistat şi prinţul William şi ducesa Kate.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.

În penultimul act, Halep va juca, probabil joi, cu învingătoarea meciului dintre Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13) şi Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), care se dispută la această oră.

Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va "urca" pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.

Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală Australian Open, finala la French Open şi acum continuă, în semifinale, la Wimbledon. Ea este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie la All England Club.

Sursa: Mediafax, foto: zimbio.com

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii