Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
CONSTANŢA: Ce îşi propune proiectul

CONSTANŢA: Ce îşi propune proiectul "TINERI FĂRĂ ETICHETE", în materie de combatere a violenţei în şcoli(1615)

Asociaţia „Sigma Development Center” - Constanța, “InterCultural Iceland”, Inspectoratul Școalar Județean (I.S.J.) Constanța și Centrul de Resurse pentru O.N.G.-uri „CENTRAS” Constanța anunță debutul proiectului “TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească”.

Iniţiatorii spun că este vorba despre un proiect ce dorește să atragă atenția asupra problemelor de violență, între tinerii elevi de liceu, oferind o abordare complexă și specifică, ce se concretizează și capătă o formă structurată în proiectul „Tineri fără etichete – proiect de promovare a diversității în școala românească”.

„Tineri fără etichete” este un program ce își propune implementarea unor măsuri ce vizează promovarea și creșterea gradului de conștientizare asupra importanței acceptării și toleranței în societate, înscrierea și educarea în domeniul toleranței, a drepturilor omului și a interculturalității, a 300 de elevi.

Grupul - ţintă este format din tinerii, elevii de liceu, cu vârste cuprinse intre 15 - 18 ani, studiind la clasele a IX-a, a X-a si a XI-a şi provenind din licee constănţene (atât din mediul rural, cât şi din mediul urban) care se confruntă cu o rată ridicată a cazurilor de violenţă şi conflicte între elevi.

Deasemenea, se urmăreşte dezvoltarea cunoștințelor despre interculturalitate ale elevilor, prin realizarea unui program prin care aceştia să dobândească noi tehnici și practici educaționale, menite să dezvolte aptitudini de cooperare și să încurajeze toleranța.

Pe termen lung, efectul pozitiv generat de proiect este combaterea discursului instigator la ură și a violenței fizice și verbale, din liceele constănțene, promovarea acceptări și toleranței în rândul tinerilor de liceu și punerea bazelor unei colaborări strategice între sectorul guvernamental educațional și mediul non-guvernamental local, în problemele legate de violență juvenilă.


FOTO: radioconstanta.ro
 

Taguri: TineriFaraEtichete, SigmaDevelopementCenterConstanta, InterCulturalIceland, ISJC, ISJConstanta, InspectoratulscolarJudeteanconstanta, CentrulDeResursePentruONGuri, CENTRAS, Constanta, CentrasConstanta,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii