Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Remus Cernea a plecat din PSD declarativ. Faptic, programul încărcat nu i-a permis. Ce vrea de la noua Constituţie?!(1372)

În cadrul unei conferinţe de presă, parlamentarul Remus Cernea, a vorbit despre Consiliul Verzilor Europeni care a avut loc la Madrid, despre plecarea sa din grupul PSD, însă a pus accent pe modificarea Constituţiei, susţinând că are şase propuneri, însă primordial este ca dezbaterile din Parlament pe această temă să se prelungească şi ca în viitor să fie organizată o dezbatere exclusiv pe această temă. Dezbaterea privind modificările la Constituţie ar trebui să se prelungească, timpul este mult prea scurt şi încă nu am avut o dezbatere reală. “Propunerea ca până la sfârşitul actualei sesiuni Parlamentare să fie votate în Parlament eventuale modificări la Constituţie este o propunere nerealistă şi periculoasă, pentru că totuşi discutăm de legea fundamentală a ţării noastre. Nu putem rămâne la nivelul unei dezbateri superficiale, grăbite, din raţiuni pe care nu le înţeleg. Primul meu apel către colegii din Parlament este acela de a prelungi dezbaterea publică, şi ulterior de a prelungi dezbaterea în Parlament asupra tuturor propunerilor care vor fi formulate sau care au fost deja formulate. A ne grăbi este o imprudenţă pe care România nu şi-o poate permite. Ar trebui măcar să avem o sesiune Parlamentară dedicată exclusiv dezbaterilor la Constituţie, în Parlament. Din punctul meu de vedere, ar fi ideal ca în toamna acestui an, pe parcursul a măcar 3-4 luni, septembrie - decembrie, să avem dezbatere în Parlament aplicată exclusiv asupra modificării Constituţiei”, a declarat deputatul Remus Cernea.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, deputatul a mai spus că va depune în Parlament un amendament la legea electorală în vederea alegerilor Eeroparlamentare, încât pragul să fie redus la 5% la 3,12%. Voi depune în Parlament un amendament la legea electorală privind alegerile europarlamentare, astfel încât pragul electoral să fie redus de la 5% la 3,12%, cât ar fi numărul minim de voturi pentru a se obţine un mandat. România are 32 de mandate, a mai precizat Cernea.

Declarat liber cugetător, deputatul Verde va isca probabil noi dezbateri în presă şi nu doar, deoarece vrea să scoată din Constituţie actuala formulă de jurământ pe care o rostesc demnitarii la numirea în anumite funcţii.
În opinia sa, aceştia ar trebui să jure pe onoare şi conştiinţă, iar formula religioasă din final – ,,aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – să nu mai fie obligatorie.
Deputatul colegiului 9 a vorbit şi despre şi părăsirea Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. “Încă nu am reuşit să legalizez plecarea din PSD din lispă de timp, dar o voi face”, a spus deputatul.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii