Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța(746)

In cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța – proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu, Consiliul Județean Constanța a demarat, incepând cu data de 30 octombrie 2015, Campania de comunicare, informare și publicitate cu privire la educarea și conștientizarea populației.

Campania se derulează în perioada octombrie 2015 - iunie 2016 și are ca obiective explicarea motivației proiectului, conștientizarea modului în care functionează noul sistem de management integrat al deșeurilor, explicarea importanței unui consum responsabil și a generării de mai puține deșeuri, prezentarea unor noțiuni de bază despre deșeurile periculoase, avertizarea populației privind posibile sancțiuni în ce privește debarasarea și gestiunea deșeurilor, convingerea și instruirea populației din mediul urban de avantajele compostării individuale.
Grupul țintă al evenimentelor este format din elevii claselor a V-a și a VI-a precum și părinții acestora, cadrele didactice de la școlile vizitate, autoritățile locale, populația în general.

Astfel, in cursul lunii noiembrie au fost organizate 7 întâlniri publice atât în mediul urban cât și în mediul rural: Murfatlar, Tortoman, Valu lui Traian, Cumpăna, Medgidia, Deleni și Cernavodă, fiecare dintre aceste evenimente având două componente: una dedicată elevilor, iar cealaltă dedicată persoanelor adulte.
La prima etapă au participat aproximativ 450 de elevi. Elevii au fost implicați în concursuri de desene având ca temă colectarea selectivă a deșeurilor, iar pentru cele mai frumoase lucrări copiii au primit diplome. În plus, ei au fost încurajați să participe la o demonstrație de colectare selectivă a deșeurilor și au fost angrenați în concursuri prin care au fost educați să folosească în mod corect pubelele.
În etapa dedicată adulților au participat 443 de persoane. Participanților le-au fost prezentate aspecte legate de importanța proiectului, necesitatea colectării selective a deșeurilor, precum și importanța și beneficiile obținerii compostului în gospodăriile individuale.
La cele 7 întâlniri publice au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, ai autorităților locale, directori și profesori de la școlile implicate în evenimente.
În perioada următoare vor fi organizate astfel de evenimente în mai multe orașe și comune din județul Constanța, astfel încât informațiile să fie diseminate de întreaga populație a județului.
Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în judeţul Constanţa” este derulat de către Consiliul Județean Constanța și are o valoare totală de 201.907.376 lei (fără TVA). Contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 144.230.604 lei, cea a Guvernului României 26.773.345 lei și cea a Consiliului Județean Constanța 1.727.312 lei.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii