Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Inundaţii fără precedent la Cernavodă. Mai multe familii au fost evacuate

Inundaţii fără precedent la Cernavodă. Mai multe familii au fost evacuate(1786)

Ploile abundente de duminică au provocat inundaţii fără precedent la Cernavodă. Cantităţile imense de apă, de 97 de litri pe metru pătrat, neînregistrate până prezent în această zonă, au adus numeroase pagube locuitorilor şi administraţiei publice locale. Debitul puternic al viiturii a adus apă de peste un metru în 19 gospodării şi a produs distrugeri pe 21 de străzi. Lucrările de racordare la sistemul de canalizare şi alte reabilitări, aflate în curs de desfăşurare de către primărie, au fost grav afectate.


Edilul Gheorghe Hânsă a constituit o comisie de intervenţie şi evaluare, formată din echipaje ale Pompierilor, Jandarmeriei, Poliţia Naţională, Poliţia Locală, RAJA, SC Gospodăria Comunală SRL, SC Utilităţi Publice SRL, care a intervenit de îndată în sprijinul familiilor aflate în situaţii de criză.


Echipele formate din reprezentanţi ai primăriei au intervenit cu patru motopompe pentru a înlătura apa din centrul oraşului şi din gospodării, iar două buldoescavatoare au înlăturat apa pentru degajarea spaţiului carosabil.
În urma acestor inundaţii, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei au evacuat nouă familii, dintre care 16 copii şi opt adulţi. În prezent, aceştia sunt adăpostiţi la Adăpostul Sfânta Maria unde primesc şi hrană.


„În urma evaluării pagubelor, au fost afectate 21 de străzi, unde mai multe porţiuni de carosabil şi trotuar au fost distruse de viituri, peste 19 de gospodării afectate, energia electric a fost oprită mai bine de trei ore în zona central a oraşului. La această oră funcţionează două motopompe pe strada Canalului şi strada Portului, care înlătură apa din gospodării, iar două echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL şi SC Utilităţi Publice SRL acţionează pentru degajarea carosabilelor de aluviuni şi pentru reabilitarea zonelor cu distrugeri. În cursul zilei de azi, Primăria va efectua raporturi de evaluare împreună cu reprezentanţi ai SANEPID şi Prefectura Constanţa, pentru a constata pagubele produse. De asemenea, Primăria va constitui un raport de evaluare al pagubelor suferite de familiile afectate de inundaţii, care vor fi despăgubite”, a declarat primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Pinocchio-ul electoral
scris de Mircea Lungu
Indivizii mor, dar nu și colectivitățile. În ele ipocrizia, delațiunea, minciuna, ura, speranța, resemnarea se păstrează ca și dem(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii