Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Polițiștii constănțeni, la datorie de Revelion(930)

În noaptea de Revelion, în întreg judeţul Constanţa, peste 400 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea şi prevenirea oricăror fapte de natură antisocială.
Poliţiştii vor desfăşura acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel, peste 400 de poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, care tulbură liniştea şi ordinea publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală comise cu violenţă sau contra patrimoniului, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale, a celor de la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, a faptelor care aduc atingere climatului de siguranţă publică.
Poliţiştii vor avea în vedere prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi antisocială atât pe raza localităţilor urbane, cât şi în mediul rural, în special în zonele aglomerate şi locurile unde sunt organizate manifestări specifice nopţii dintre ani.
Totodată, se va asigura o prezenţă activă a poliţiştilor rutieri, pe principalele artere de circulaţie, acţionându-se în vederea combaterii excesului de viteză, a prevenirii accidentelor cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru fluidizarea traficului.
Poliţiştii sunt pregătiţi să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune, să asigure o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor ce pot afecta climatul de ordine şi linişte publică.
În această perioadă, se acordă o importanţă deosebită şi informării cetăţenilor cu privire la măsurile preventive pe care aceştia trebuie să le adopte, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.
Pe toată perioada poliţiştii vor acţiona în sistem integrat cu celelalte cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.
CU ACEASTĂ OCAZIE POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

- În cazul în care plecaţi de la domiciliu, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa blocului, casei sau uşii de acces în locuinţă; închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei; atunci când părăsiţi locuinţa, lăsaţi o lumină aprinsă şi un aparat de radio în funcţiune;
- Pentru a preveni furturile din locuinţe, în cazul în care locuiţi la parter sau la casă este indicat să aveţi gratii la geamuri, alarmă sau locuinţa să fie supravegheată de societăţi specializate;
- Evitaţi să lăsaţi bunuri în maşini!
- Evitaţi în orice fel conflictele verbale şi fizice!
- Evitaţi să circulaţi pe străzi neiluminate şi cu bunuri de valoare asupra dvs.!
- Nu conduceţi vehicule sub influenţa alcoolului sau fiind obosiţi!
- Învăţaţi copiii sau persoanele de vârsta a treia să nu deschidă uşa casei necunoscuţilor!
- Folosiţi doar artificii autorizate, care sunt achiziţionate din spaţii avizate (de tip F1), iar când le folosiţi respectaţi instrucţiunile de pe ambalaj; nu folosiţi artificii fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau în spaţii închise; nu lăsaţi minorii să le folosească;
- Când copiii dumneavoastră merg la colindat, aceştia trebuie să fie însoţiţi permanent de un adult.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii