Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Zaharia - Dumnezeu îşi aduce aminte de mine

Zaharia - Dumnezeu îşi aduce aminte de mine(1181)

Zaharia este un nume foarte rar astăzi, care însă este deseori amintit în Biblie. Profetul biblic Zaharia este sărbătorit de Biserica Ortodoxă în ziua de 8 februarie . El a trăit cu şase secole înainte de Hristos, începându-şi activitatea profetica în anul 520, în al doilea an de domnie al lui Darius, regele Persiei. Făcea parte din neamul lui Iuda, având descendenţă preoţească. Numele lui Zaharia este legat de reconstruirea celui de-al doilea Templu, fiind contemporan cu profetul Haggai, cel care a iniţiat reconstrucţia. Datorită interesului pentru Templu, unii susţin că Zaharia a fost nu doar profet, ci şi preot. Este considerat autorul Cărţii lui Zaharia din Vechiul Testament, fiind al unsprezecelea dintre cei Doisprezece Profeţi Minori. Este unul din cei mai citaţi profeţi din Noul Testament, după Isaia. Zaharia înseamnă Dumnezeu (Iahve) îşi aduce aminte sau, extins, Dumnezeu şi-a adus aminte de rugăciunea mea îndelungată. De aceea, în vechime acest nume era dat copiilor născuţi în urma unor rugăciuni ă îndelungate.

Redacţia noastră urează tuturor celor cu prenumele Zaharia, sărbătoriţi pe 8 februarie, cele cuvenite, urări de sănătate, prosperitate şi fericire. La Mulţi Ani!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii