Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii

Plaja EL COMANDANTE – Mamaia Nord: Miercurea este „Let It BE...ER”!(4785)

Pe litoralul românesc al Mării Negre, la Nord de... Vama Veche – 2 Mai, plaja „de bază” a nonconformiştilor, nostalgici după perioada „flower-power” / “hippy” sau “hippie” (anii 60-70), este, de câţiva ani buni, fără discuţie şi rival(ă), “EL COMANDANTE”!

Ultimul “Hotel California” (românesc)?...

Situată dincolo de bariera septentrională a staţiunii turistice Mamaia, practic pe teritoriul Năvodariului, acest loc pare a fi rămas (dar, din păcate, ne întrebăm, cu resemnare, pentru cât timp, pentru că năvălesc asupra ei, dinspre Nord şi Sud, viloaiele de neam prost şi blocurile – hotel sau de apartamente de vacanţă…) ultimul refugiu al celor care apreciază romantismul şi efectul psiho – terapeutic ale unui răsărit sau apus de soare, după, respectiv: înainte, de un chef cu muzică ”d’ aia bună”, „de la mă-sa ei”, de pe plajele Californiei anilor de aur ai „privitului înapoi cu mânie”, dar şi ai păcii sufleteşti, aduse nu neapărat de emblematicul LSD 25 (acidul lisergic - dietilamid, responsabil pentru transformarea „beatnic” – ilor în „psihedelici”), recomandat, ca panaceu psihic, de lideri spirituali precum Alan Ginsberg, „Brother Antoninus”, Ken Kesey ori Timothy Leary, cât mai ales de detaşarea prin artă, muzicală în principal, de jegoasa proză mercantilă a vieţărelii cotidiene.
Un pic din „Vamă”, o bucăţică din 2Mai , încă nebetonata fâşie de la Corbu – Vadu – Grindul Chituc şi „atoli” precum plaja „El Comandante”, râmăn ultimele teritorii ale arhipelagului... „Hotelului California” de la Marea Neagră „românească”
(Paranteză, dacă nu neapărat necesară, măcar „nu de prisos”: Toţi iubesc celebrul cîntec, singurul inclus în absolut toate (!) „top ten” – urile retrospective ale rock – ului, dar foarte puţini au aflat sau priceput, din versuri, că respectivul „hotel” era, de fapt, termenul generic pentru... toate plajele Californiei de Sud, denumit astfel, cu ironie afectuoasă, de câtre zecile de mii de membri ai triburilor de „Mother Nature people”, care se „cazau”, la buza oceanului, pe aşternuturile de nisip fin, în casa tinereţii lor, adică a acelei generaţii care ştia foarte bine doar... ce nu-şi dorea: de exemplu, un pat scrobit şi scorţos , la „un cinci stele” din Malibu!)

„Peace on the Beach” este tulburată, miercurea, de „Let It Bee...R”!


Dacă restul nopţilor şi dimineţiloor sunt dedicate muzicii BUNE, nu ştifturilor „de fitze”, mierurea noaptea (de la, cel târziu, 21.00) şi joia dimineaţa (până, cel puţin, la 12.00), pe tot parcursul verii, la aceasta se mai adaugă ceva. În fiecare săptămână’, în această zi va petrecerea berii: „Let It Bee...R”!
Nu va fi, totuşi, grav afectată deviza plajei: „PEACE (BROTHER!) – salutul tradiţional „hippie”...—on the Beach”. Chiar dacă sloganul devine, miercurea, „Bei câtă bere vrei”...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii