Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Ce conţine vopseaua de ouă?

Ce conţine vopseaua de ouă?(1403)

InfoCons spune că14% din produsele analizate au in conţinut 10 E-uri. Ei au analizat 35 produse tip vopsea de ouă, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii InfoCons din supermarket-uri, de la 3 producători/ furnizori /distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L. 94.28 % dintre produsele ce au făcut obiectul studiului au menţionat pe eticheta capacitatea de vopsire, acestea variază în funcţie de gramajul plicului şi tipul de vopsea folosită astfel: cu 7 grame de vopsea granulate galben sau albastru se pot vopsi 10 ouă şi tot cu acceaşi cantitate de vopsea, dar de culoare roşie sau verde, se pot vopsi 12 ouă; cu 5 gr. de vopsea lichidă se pot vopsi 10 ouă sau cu 10 grame de vopsea lichidă se pot vopsi 30 ouă. Numărul de E-uri (aditivi alimentari) conţinute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 şi 10 E-uri, astfel:

· 3 % din produsele analizate au în conţinut 1 E - vopsea praf;
· 20 % din produse analizate au în conţinut 2 E – vopsea praf/granulată;
· 9 % din produse analizate au în conţinut 3 E – vopsea granulată şi vopsea lichidă;
· 11 % din produsele analizate au în conţinut 4 E –vopsea lichidă;
· 14 % din produsele analizate au în conţinut 5 E –vopsea lichidă;
· 9 % din produsele analizate au în conţinut 6 E –vopsea lichidă;
· 3 % din produsele analizate au în conţinut 7 E –vopsea lichidă;
· 11 % din produsele analizate au în conţinut 8 E –vopsea lichidă;
· 6 % din produsele analizate au în conţinut 9 E –vopsea lichidă;
· 14 % din produsele analizate au în conţinut 10 E – vopsea lichidă.

Produsele ce fac prezentul studiu le-au găsit sub diferite tipuri, şi anume: vopsea granulată, vopsea lichidă, vopsea praf şi cu diferite culori. Toate produsele studiate au menţionat pe eticheta informaţiile privind gramajul atât / produs cât şi / pachet, acesta variază de la 5 grame / produs până la 12 grame / produs pentru cele ambalate individual şi de la 15 grame (3 buc * 5 g) până la 28 grame (4 buc * 7 g) pentru cele ambalate la set. Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. - International Consumer Research & Testing pentru produse şi servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetăţeanului consumator să fie făcută în cunoştinţă de cauză. Studiul a fost realizat în perioada 25 Martie – 4 Aprilie 2016, pe baza informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip vopsea de ouă, existente pe piaţa românească. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii