Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
TURISTUL DE PE ZEBRĂ 15

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 15(2016)

Mai sunt câteva zile şi ne pregătim toţi de LIBERTY PARADE, cel mai aşteptat eveniment dance al anului! Liberty Parade 2015 va avea loc în luna iulie, pe 25 iulie 2015, mai exact, pe plaja dintre Venus şi Saturn.

* A 12-a ediţie a Festivalului Folk You, Florian Pittiş la Vama Veche, va avea loc în perioada 22 – 23 iulie 2016. Conform primelor informații, pe scenă se vor afla:
Vineri 22 iulie: Teodora Buciu, Țapinarii, Folk Frate, Cosmin Vaman, Alina Manole, Alexandru Andrieș, Emeric Set, Antract, The Kryptonite Sparks, Nicu Alifantis, Taxi, Vița de Vie. Sâmbătă 23 iulie: Air Sofa, Vox Studis, Dinu Olărașu, Andrei Păunescu, Poesis, Farfarello, Krypton, Pistol cu Capse, Byron, Omul cu şobolani, Pasărea Rock.

* Astăzi ne stă gândul numai la plimbare, aşa că ne-am gândit să vă spunem un secret. Ştim că aţi auzit cu toţii de Pădurea Letea. Însă Delta mai ascunde printre multele sale locuri speciale, o pădure mai puţin cunoscută şi la fel de spectaculoasă. Este vorba despre Pădurea Caraorman, de asemenea cu vegetaţie subtropicală, dune de nisip, liane şi un stejar bătrân de 400 de ani, care vă poate povesti multe, după cum ne spune marele fost campion Victor Conţolencu, prietenul nostru. Noi îl credem, dvs.?

* Talasoterapia este indicată în scop profilactic (de prevenire a unor boli), curativ (de vindecare a unor boli) şi în recuperarea funcţională în cadrul unor afecţiuni reumatice şi ortopedice. Aceasta poate fi efectuată în condiţii naturale, vara, pe litoralul Marii Negre, din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie, când temperatura apei este în medie de 15-25°C, iar cea a aerului de 15-20°C.

* Zeci de șoferi au venit să facă plajă la Capul Midia și, ca să nu se îndepărteze prea mult de mașini, au venit să se bronzeze cu tot cu autoturisme. Oamenii, constănțeni și turiști, și-au instalat corturile și cearșafurile lângă portierele mașinilor pe care le-au adus pe plajă, s-au sprijinit de capote și au încercat să se simtă cât mai bine, scrie reporterntv.ro. Ceea ce au uitat aceștia, ori poate nici nu le-a păsat, este că, potrivit legii, accesul cu autovehicule sau animale de companie pe plajă este interzis, iar sancțiunile sunt cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei. Au avut noroc, pentru că pe plajă nu și-a făcut apariția niciun polițist local care să-i amendeze și să le strice vacanța.

* La Eforie Nord este frumos... dar din păcate sunt lăsați țeparii să racoleze pe străzi tineri minori pentru a profita să câștige banii fără a oferi nimic în schimb, promițând multe, apoi nici măcar la telefon nu îți mai răspund. Pe strada Panselutelor este o astfel de firma fantomă. 

* Echipa Frontiera Tomis Constanta a câştigat finala Campionatului Naţional de Oină pe plajă pentru Seniori, ediţia 2016, după ce s-a impus cu scorul de 18-14 împotriva rivalei ACS Straja Bucureşti, competiție care a avut loc în perioada 15-17 Iulie pe plaja din Mamaia. Trofeul Cupei României la Oină a fost câştigat tot de echipa Gărzii de Coastă, care a învins-o în finală pe ACS Straja Bucureşti, cu scorul de 14-12. De ieri, ACS Frontiera Tomis Constanţa, alături de alte şapte formaţii, participă la a treia ediţie a Campionatului de Oină, competiţie organizată de Centrul Cultural al M.A.I., Federaţia Română de Oină şi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita. Turneul se desfăşoară în perioada 18-22 Iulie 2016 în localitatea Gheorghieni, judeţul Harghita.

* A fost o vreme când, pe timp de vară, Tabăra de la Năvodari se transforma într-un mic orăşel. Înainte de 1989, de exemplu, veneau aici, anual, peste 12.000 de elevi, după cum îşi aminteşte coordonatorul Radio Vacanţa Copiilor, Diana Rusu, care de aproape 40 de ani nu lipsește de aici în nicio vacanța de vară. Diana Rusu îşi aminteşte cu drag şi de programul estival Radio Vacanţa Copiilor, care a fost o rampă de lansare pentru mulţi dintre cei veniţi în Tabăra de la Năvodari. Stabilimentul este un spirit, un brand, chiar dacă din 12 pavilioane, câte erau folosite în trecut, acum mai sunt utilizabile doar trei. Important este, spun profesorii, că nu s-a degradat calitatea programelor educative. Coordonatorul acestor acţiuni este Mona Calciu.

* Circulația se desfășoară cu mare dificultate la ieșirea din Eforie spre Constanța.

Șoferii care circulă prin această zonă, trebuie să se înarmeze cu răbdare. Pe sensul dinspre Mangalia, la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

* TEATRU “DOAMNE CE MACEL”. O poveste cuceritoare, o dramă plină de umor, scrisă Yasminei Reza, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi contemporani, a fost pusă în scenă de mai multe ori în România, iar acum ajunge şi pe litoral, la Teatrul de Vară Jupiter. Două cupluri se întâlnesc într-o zi să discute amiabil despre cearta violentă dintre fiii lor, soldată cu un dinte lipsă. Întâmplarea scoate la iveală un întreg tăvălug de stări şi probleme de cuplu ale omului secolului 21. Din distribuţie fac parte Tania Popa, Delia Nartea, Alexandru Conovaru, Marius Drogeanu, decorul este semnat de Puiu Antemir, costumele, de Anca Răduţă, iar ilustraţia muzicala de Vasile Manta. Yasmina Reza şi-a început cariera ca actriţă, a regizat, a scris romane şi scenarii, dar a devenit cunoscută în lumea întreagă ca dramaturg pentru texte precum „Conversatie după o înmormântare”, „Artă”, „O piesa spaniolă” sau „Doamne… ce macel!”. Piesele sale sunt traduse în peste cincizeci de limbi şi montate pe scenele celor mai importante teatre din lume: Royal Shakespeare Company, Teatrul Almeida sau Teatrul National din Londra, Berliner Ensemble şi Schaubühne Berlin, Burgtheater Vienna… Textul piesei „Doamne… ce măcel” a constituit scenariul filmului „Carnage” prezentat în 2011 la Festivalul de Film de la Veneţia, regizat de Roman Polanski şi avându-i pe afiş pe Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly, Christoph Waltz. Vineri, 22 IULIE, ORA 21.00, la Teatrul de Vară Jupiter. Pret bilet: 30 lei.

 

ALTFEL DE PUBLICITATE

Angajăm meseriaș având cunoștinte minime în lucrul cu fibră de sticlă, pentru reparații hidrobiciclete, bărci din fibră de sticlă. Angajările se fac pentru perioada sezonului estival 2016, în stațiunea Costinești. Cunoștințe în alte domenii ca sudură, lăcătușerie, electrică, cât și deținerea carnetului de conducere, constituie un avantaj. Mai multe informații legate de condiții, salariu, le puteți afla contactându-ne la numărul de telefon din anunț, 0769664001,

Angajăm pentru sezonul 2016, personal în Eforie Sud, anume lucrători comerciali, ajutori patiseri, muncitori necalificaţi în patiserie, modelator aluat, personal pentru curăţenie. Oferim cazare şi o masă pe zi. Salariu 1500 ron. Acceptăm studenţi, fete,şi băieţi, femei între 18-45 ani. 0723719402.

Angajez vânzători ambulanţi pentru catering pe plajă. Se oferă cazare şi 1500 lei (eventual procent). 0723914974.

BULA, soţia lui PĂCALĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii