Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Singurul traseu de Via Ferrata din județul Harghita este luat cu asalt de sute de turiști

Singurul traseu de Via Ferrata din județul Harghita este luat cu asalt de sute de turiști(1108)

Singurul traseu de Via Ferrata din județul Harghita, dat recent în folosință, este luat cu asalt de sute de turiști, pasionați de escaladă sau care vor să încerce experiențe noi.

Traseul memorial “Wild Ferenc”, denumit după un cunoscut alpinist și salvamontist din Gheorgheni, este situat în masivul Suhardul Mic, din stațiunea Lacu Roșu, are o lungime de 200 metri și o diferență de nivel de 180 metri.

Șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, Fekete Ors, a declarat că traseul Via Ferrata este unul special amenajat, fiind prevăzut cu scări metalice montate în stâncă, un cablu fixat din trei în trei metri, de care turistul se ancorează și un pod suspendat la 160 metri, de unde priveliștea este “extraordinară”.

Cei care parcurg acest traseu trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani, să aibă condiție fizică bună și să fie echipați corespunzător, cu cască, un ham și carabiniere cu care să se ancoreze de cablul fix.

Fekete Ors a precizat că de la inaugurarea sa, în urmă cu o lună, sute de turiști s-au cățărat pe traseul “Wild Ferenc”, iar cei mai mulți au spus că este cel mai frumos de acest gen din România. Șeful salvatorilor montani harghiteni a precizat că traseul se parcurge în aproximativ 50 de minute și va fi deschis și iarna, dar trebuie să se țină cont de faptul că scările vor fi alunecoase și cei care doresc să escaladeze o fac pe propria răspundere. Întregul traseu a fost realizat de salvamontiștii harghiteni, cu finanțare din partea Consiliului Județean și a mai multor sponsori, munca depusă de aceștia fiind una foarte dificilă, care s-a întins pe parcursul mai multor luni. Salvamontiștii harghiteni au reabilitat, în această vară, și 200 de kilometri de trasee turistice și au inaugurat trasee de cicloturism cu o lungime de 150 km, în munții Călimani și munții Ciucului. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii