Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Sărbătoarea Sfântului Nicolae la Constanța. Unde va sluji IPS Teodosie

Sărbătoarea Sfântului Nicolae la Constanța. Unde va sluji IPS Teodosie(1299)

 Ieri dimineață, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfințire mare a bisericii cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sf. Nicolae” din localitatea Dobromir Vale, urmată de Sfânta Liturghie.

Cu acest prilej, credincioșii au putut intra prin Sfântul Altar.

Duminică, de la ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în biserica mănăstirii „Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion”, din localitatea 23 August, jud. Constanța, cu prilejul apropierii hramului.

Apoi, IPS Teodosie va binecuvânta cele 150 de pachete cu dulciuri și alimente ce vor fi împărțite copiilor și pelerinilor prezenți la slujbă.

Tot în aceeași zi, de la ora 17.00, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Nicolae” din comuna Limanu. La sfârșitul slujbei, elevii din parohie vor interpreta colinde.

Luni, pe 5 decembrie, începând cu ora 17.00, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Nicolae” de pe strada Răzoare, nr. 68, din cartierul constănțean Coiciu, după care va binecuvânta cele 250 de pachete cu dulciuri și alimente ce vor fi împărțite copiilor, credincioșilor și pelerinilor.

Marți, 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, începând cu ora 9.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din cadrul parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena II” (Catedrala Navigatorilor, Str. Theodor Speranția, nr. 60) din Constanța.

După slujbă, Ierarhul va binecuvânta cele 500 de pachete cu alimente și dulciuri, pregătite pentru copii, enoriași și cei nevoiași.

Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Pantelimon, contemporan cu Sfântul Ierarh Nicolae, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii