Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
SPORT vs FARMACII

SPORT vs FARMACII(7117)

Atracţia pentru orice hobby poate să fie ,,dragoste la prima vedere” sau să o capeţi la următoarele încercări. Toţi indivizii sunt diferiţi şi au afinităţi variate, motiv pentru care nu există o reţetă standard de genul : dacă e băiat face fotbal, dacă e fată face gimnastică…sau mai nou, dacă e fată, e Halep2.

Uitându-mă (din greşeală) la televizor am observat o pondere îngrijorătoare a reclamelor la produsele farmaceutice şi la unele lanţuri care îţi însănătoşesc inima, îţi menajează buzunarul şi ce să vezi, vin la pachet cu Stela şi Arşinel !

Domnilor la costume, care aţi răspuns sau nu la întrebările adresate de comisie înainte să fiţi numiţi miniştri, trebuie să începem înainte de toate să prevenim orice rău care ne întunecă prezentul pentru a ne bucura de un viitor senin.

Singura pastilă pe care aş recomanda-o copiilor sănătoşi ar fi un comprimat de sport în fiecare zi. Am fost un ciutan bolnăvicios, fricos, neîndemânatic, dar să vedeţi povară pe mine astăzi când nu pot să trec peste o săptămâna dacă nu fac mişcare măcar 4-5 zile. Poate nici mie, nici părinţilor nu ne era uşor să ne trezim cu noaptea în cap pentru antrenamentele de tenis, poate nu au fost împăcaţi cu ideea să mă ducă la arte marţiale şi cu siguranţă nu le-a plăcut vocabularul colegilor de la fotbal, dar au ştiut că fiecare oră de mişcare îmi va folosi.

Mergeţi în orice intersecţie mare din Constanţa şi uitaţi-vă în jur : o arenă de pariuri , un club de ,,păcănele”, 2-3 farmacii şi o alimentară; în traducere: o bere, un bilet la pariuri, o ,,mână” la aparate şi a trecut o zi! Sportul nu e pe cote sau 1x2, sportul nu e pe console video, sportul e pe stradă, în cartier, pe teren, la un club oficial sau la şcoală!
Trebuie să ne găsim fiecare dintre noi acea ramură sportivă care ne vine ca o mănuşă şi să îi alocăm cele 30-40 de minute zilnice astfel încât să amânăm pe cât posibil pumnul de pastile care ne paşte dacă mâncăm dezordonat şi singura mişcare pe care o facem este să deschidem şi să închidem portiera maşinii.

Vreau ca oraşul Constanţa să dispună în fiecare cartier: un teren de sport cu porţi de fotbal/handbal, coş de baschet, stâlpi şi fileu pentru volei şi tenis; o librărie; pistă de biciclete, parc utilat cu aparate simple pe care seniorii să le folosească în siguranţă.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii