Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
DOAMNA DE FIER

DOAMNA DE FIER(8491)

Acum, când văd cât de moale este Grindeanu, ca premier, înțeleg de ce domnul Dragnea regretă că nu a reușit să o pună pe doamna Sevil Shhaideh pe funcția amintită...

Și, în paralel, pricep de ce adversarii săi și-au frecat mâinile bucuroși că au reușit să o blocheze la mantinelă. Doar parțial, pentru că, într-un final pe jumătate fericit, a prins postul de vicepremier.

S-a spus de multe ori că PSD Constanța este un partid cu mai multe moașe, stârnind pasiuni pe diverse funcții. Una dintre ele pare a fi doamna Sevil Shhaideh, care are un cuvânt greu de spus în teritoriu, fiind considerată “eminența cenușie”. Susținătorii domniei sale spun că este o profesionistă desăvârșită. Pentru că se respectă, nu merge niciodată nepregătită la vreo reuniune sau, mă rog, acolo unde este invitată. În teritoriu, se spune, are credibilitate maximă și, ca atare, nu-i suflă nimeni în ciorbă! 

Și, cu toate acestea, este ținută în spatele frontului, ca să vorbim ca la război. Culmea, într-o perioadă în care PSD înregistează, pe fondul mitingurilor de protest, un deficit de imagine!

În aparență, în contrast cu mișcările de stradă din întreaga țară, în PSD Constanța pare a fi liniște deplină. În aparență, pentru că, în realitate, în subteran se duc lupte dure pentru o nouă ierarhie în schema partidului. În vara anului trecut, la scurt timp după încheierea alegerilor locale, s-au auzit primele replici dure între Dragnea și unii dintre liderii locali. Culmea, în condițiile în care candidatul PSD a câștigat postul de primar al orașului Constanța!

În ciuda victoriei obținute, Decebal Făgădău nu a fost și nu este agreat de majoritatea influentă din interiorul partidului. Motivul principal al nepotrivirii de caracter este pus pe seama relațiilor sale de prietenie cu Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, dar și a ambițiilor sale personale de a deveni șef de două ori. Vrea și președinte la partid!

Antipatia pe această temă a crescut progresiv pe cale naturală, atenție, după ce Dragnea a lăsat să se înțeleagă, într-un anumit context, că regretă dispariția de pe eșichierul politic a administrației Mazăre! Nu știu dacă mărturisirile cu pricina au fost gândite ca un atac la adresa celor care se bat cu umbrele trecutului, dar, cu siguranță, nu au constituit un motiv de bucurie pentru cei mai mulți dintre pesediști.

PSD Constanța parcurge o perioadă agitată, în care se vorbește tot mai mult de un transfer pașnic de putere. Posibil și cu acordul tacit al “doamnei de fier”. Degrevarea de sarcinile de partid a actualului președinte e posibilă în anumite condiții.

Una dintre ele: promovarea lui Horia Țuțuianu în locul său. Alți posibili candidați, Dobre senior și Făgădău, ultimul cu șanse minime.  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii