Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
S-a stins din viață marele percuționist constănțean de jazz CORNELIU STROE. Dumnezeu să-l odihnească !

S-a stins din viață marele percuționist constănțean de jazz CORNELIU STROE. Dumnezeu să-l odihnească !(4336)

Ne-a mai părăsit un prieten, al nostru și al multor altor constănțeni (dar și al tuturor iubitorilor de muzică ADEVARATĂ, desigur: de "jazz", în primul rând !): percurționistul CORNELIU STROE !!!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ, în pace ! SINCERE CONDOLEANȚE, familiei îndoliate !

Îl cunoșteam din anii '80, de la Costinești, unde exista un festival de "jazz" si "gale" periodice, dedicate acestui gen muzical (au mai fost ceva ediții și după 1990, dar s-a stins tradiția, din păcate, la un moment dat..., odată și cu... schimbarea "brand"-ului de "Stațiune-a-Tineretului" !). Era SUPERB, noaptea-târziu..., după concerte: la "o bere(-două-...nouă" !)..., se stătea, până-n zori, la "taclale"...
Și după 1990, ca ziarist și iubitor de jazz", nu numai că am asistat la reprezentațiile sale, dar ne-am și împrietenit...
Acum câteva luni, ne-am întâlnit pe stradă și ne-a spus că se simte bine (cu toții știam că avusese mari probleme, cu inima !...). Însă..., un semn care ne-a pus pe gânduri a fost... amânarea, recentă, a unui concert de-al sau, la constănțean Clubul "Phoenix"... Si, iată: din nou infarct, de data aceasta... fatal ! TRIST, FOARTE TRIST !...

 

" Interpretul de jazz (percuție) CORNELIU STROE a decedat, la vârsta de 67 de ani. Artistul a făcut un infarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Corneliu Stroe s-a născut pe 22 octombrie 1949, la Bucureşti. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi percuţionişti din România.
Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut la Mediaş, unde şi-a început şi cariera muzicală, alături de diferite trupe locale, înainte de a se alătura proiectului muzical "Orfeus".
Între 1991 şi 2008, a făcut parte din trupa "Creativ", alături de un alt constănțean, și el nume de referinţă al "jazz"-ului românesc: Harry Tavitian.
Împreună, artiştii s-au remarcat de-a lungul deceniilor la importante festivaluri de profil, din: Sibiu, Galaţi, Ploieşti etc.
Corneliu Stroe suferea de afecţiuni cardiace şi suferise chiar o intervenţie chirurgicală.
Starea medicală precară nu i-a ştirbit însă din pofta de viaţă sau din iubirea pentru muzică şi spectacol, astfel că a continuat să urce pe scenă, periodic, şi să susţină concerte, în diferite formule, alături de diverşi artişti constănţeni. " (Sursa: radioconstanta.ro) 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii