Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
ÎN PSD, SUNĂ DIN NOU SIRENA LUI VASILE ROAITĂ…

ÎN PSD, SUNĂ DIN NOU SIRENA LUI VASILE ROAITĂ…(3249)

În PSD, mămăliga îmbracă diverse forme. Ea reprezintă simbolul revoluționar al luptei de clasă din partidul de guvernământ. Provine din Teleorman, județul de baștină al marelui alb numit Liviu Dragnea, zis și fiul bălților, aproape frate prin vasele comunicante cu fiul ploii.

Mămăliga din PSD este aservită total luptei pentru putere din PSD, fiind distribuită sub formă de momeală tuturor cetățenilor care au primit câte o undiță de la domnul Dragnea… La unison cu mămăliga din dotare, undița cu pricina are datoria de a abate atenția cetățenilor de la problemele cu care se confruntă PSD. În fapt, la prima vedere, un măr frumos, dar găunos și, prin diverse părți esențiale ros…

Modul de întrebuințare reprezintă cel mai important capitol din activitatea mămăligii, cu o compoziție complexă constând în: praf de pușcă, praf de strănutat, focoasă cu mălai, lumânare de pus la căpătâiul partidului, anafură, explozibil pentru toate organizațiile din țară.

De când e Dragnea șef, mămăliga din PSD a dat de mai multe ori în fiert, constituind motiv de harță ba cu Victor Ponta, ba cu Grindeanu, ba cu Tudose, care ar reprezenta niște servicii… Despre Dragnea se spune că ar reprezenta și domnia sa niște servicii! Alte servicii.
Da’ câte servicii avem, frate, în țara asta?! Că serviciile clasice, nu alea secrete, nu își fac deloc datoria!

Deoarece a fost frecată prea mult în această perioadă de adânci prefaceri revoluționare, mămăliga din PSD a explodat din nou, prilej cu care a fost reactivată sirena lui Vasile Roaită. Pntru derutarea opiniei publice, s-a spus că asistăm la un exercițiu de alarmare în marile orașe ale patriei noastre RSR.

Adevărul este că Liviu Dragnea a făcut abuz de mămăligă, transformând PSD și Guvernul în doi pepeni. După care, ca să impresioneze pe toată lumea cu mușchii lui de oțel, a încercat să țină cei doi pepeni într-o singură mână. Eroare. I-a scăpat pe amândoi.

Primul test cu mămăliga l-a făcut cu Grindeanu- premier, care părea el mai pămpălău, după calculele lui Dragnea, dar care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi o nucă greu de spart cu dinții din dotare. Când a început să fâsâie mămăliga în dreptul lui Grindeanu, domnul Dragnea era deja compromis la capitolul credibilitate.

Păi, îl aduci pe Grindeanu în chip de salvator al națiunii și, după ce îți dai seama că omul nu vrea să funcționeze pe post de papagal, nu știi cum să scapi de el!

A urmat un nou eșec al domnului Dragnea, care, în ciuda ifoselor sale de mare și influent conducător, neobosit gropar al lui Victor Ponta, nu a fost în stare să le mențină în Guvern pe cele două susținătoare ale sale, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, obligate, pe o temă dată de DNA, să-și dea demisa din funcțiile importante pe care le dețineau. Dragnea a pierdut lamentabil acest meci.

De altfel, deloc întâmplător, de aici a început căderea sa vizibilă pe mai multe planuri. Ca să nu se prăbușească de tot într-un timp foarte scurt, a organizat tombola de Brăila, cu Tudose premier… Credea Dragnea că Tudose nu văzuse Bucureștiul în viața lui și că pe chestia asta o să-i fie credincios până la moarte! Acum, ce-i drept, Tudose este credincios, da' în treaba și în religia lui…

În ciuda numeroaselor improvizații la care a recurs, Dragnea nu a putut dezamorsa mămăliga din PSD, care a explodat și l-a împroșcat pe față cu terci. Dacă Grindeanu nu a putut fi dresat după pofta inimii lui Dragnea, cu Tudose, care e și căpos, în sensul că-i scoți greu din cap o chestie, cu Tudose, zic, e și mai greu! Cu atât mai mult cu cât, după prima explozie a mămăligii, s-a constatat că susținătorii lui Dragnea au rupt-o la fugă care încotro…

Dar, chiar așa, măi, PSD, încotro? De câte ori explodează mămăliga în PSD, se înregistrează și victime colaterale. Una dintre ele ar putea fi Felix Stroe, ministrul Transporturilor, a cărui continuitate în Guvern este pusă sub semnul întrebării la ora care scriu aceste rânduri.

Nu m-ar mira ca mult comentata remaniere guvernamentală să fie o dedicație pentru miniștrii de la Transporturi și Interne, după episoadele cu carioca și polițistul pedofil.

În PSD, sună din nou sirena lui Vasile Roaită…
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii