Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
BULETIN DE VIDELE

BULETIN DE VIDELE(2151)

Cât timp am urmărit la televizor tot circul declanșat de criza politică, circul a devenit o permanență la noi, am avut în față chipul rotund al fostului ministru Gabriel Oprea.

Domnul Gabriel, care îmi făcea șmecherește cu un ochi timp de cinci minute și, cu celălalt ochi, alte cinci. Domnul Oprea este personajul pitoresc cu girofaruri și cu sufrageria misterioasă, subiecte care rămân o enigmă chiar și pentru cei mai versați în S.F.-uri cu Coldea, Kovesi și alte personaje greu de dovedit.

Greu de dovedit? Poate greu de învins, ca să parafrazez titlul unui cunoscut film de acțiune.
Doamna Kovesi, o femeie greu de învins! Câte diferențe între Codruța și femeile din pepiniera de cadre a lui Liviu Dragnea!

Contra Codruței acționează grupuri de bărbați, mă rog, se cred bărbați, blindați cu funcții, Constituție, diverse argumente, acte și o mare dorință de răzbunare!

Pe Codruța nu o apără nimeni! Nici măcar foștii ei amici sau colaboratori! De-alde portocală, cu tupeul dobândit din naștere, s-au vărsat și ei... Deocamdată, dumnealor sunt preocupați să-și apere pielea. Până și Ghiță, viteazul de conjunctură, tace mâlc!

Până acum, nimeni nu a reușit să bage frica în Kovesi, care se comportă ca un personaj care stăpânește și controlează foarte bine situația. Vor unii să o schimbe din funcție, dar nu au argumente serioase.

Ministrul Justiției îi tot dă târcoale, ca și cum pe ușa biroului doamnei ar sta scris: “Atenție, câine rău!” Nu îndrăznește să se apropie de prima ușă capitonată din DNA!

Sunt femei și femei în lumea asta.
În privința promovării femeii pe noi culmi de progres și civilizație, Dragnea nu se lasă! Și-a împins preferata din Videle.

Nu, nu pe fereastră, ci pe fotoliul de premier al României!
Cât de ușor ajung unele persoane în vârful ierarhiei naționale! E suficient să fii femeie și să te tragi din Teleorman, de pe lângă Dragnea, și, sigur, să ai și ceva noroc… De pildă, doamna Sevil, care ar fi meritat să fie promovată din punct de vedere profesional, a avut ghinionul să fie recomandată în ziua în care președintele Iohannis a simțit nevoia să facă pe duru, precum un cunoscut săpun turcesc!

Și Codruța face parte din viața lui Liviu Dragnea, dar din sens invers…
Cum reușește, fără pile și fără susținerea celui mai mare și mai influent lider politic din România, să se mențină singură în funcție? Cum face doamna Kovesi, cu haita de dușmani în spatele ei, de rezistă pe baricade de atâta amar de vreme, deși sunt numeroși amatori să o sfâșie.

Ministrului de Interne, proaspăt coafată, i-a luat apărarea domnul Dragnea. Un adevărat domn de Teleorman, care a preferat să-și mazilească premierul pentru crezul său feminin…

Sunt femei și femei. Unele se descurcă singure în viață, altele sunt împinse de destin, noroc, județ, scăldătoare, balta Belina, plumb, buletinul de Videle și nu de București, cum se întâmpla într-o altă epocă istorică, când s-au făcut și filme pe chestia asta…

Buletinul de Videle e mai tare decât cel de București!

Dacă vrea să fie ajutată în viață, Codruța are o singură șansă: să-și facă buletin de Videle.

Principala condiție ca să nu mori anonim.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii