Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii

Maria Tănase, omagiată la Gala HOP de la Costineşti(1544)

Gala Tânărului Actor - HOP, program permanent al UNITER şi care se va desfăşura în perioada 4-8 septembrie, la Costineşti, va aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic - Maria Tănase.

Potrivit unui comunicat de presă remis de UNITER, concurenţii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei. Costineşti este locul unde noul se întâlneşte cu tradiţionalul românesc. Gala HOP aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic: Maria Tănase. Şi de aici rezultă un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ.

Concurenţii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei precum Mi-am pus busuioc în păr, Leliţă cârciumăreasă, Aseară ţi-am luat basma sau Lung îi drumul Gorjului, totul reunit într-o aventură muzicală. 'hai iu iu nu hi you you' este titlul workshopului care se va desfăşura timp de 4 zile, la Costineşti, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea, se arată în comunicatul citat.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii