Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
ANTONIADIS VERSUS SUPERFICIALII

ANTONIADIS VERSUS SUPERFICIALII(3762)

Orice gogomănie rostită de un politician se transformă în fenomen de masă. Pentru unii, reprezintă un subiect de studiu la borcan.

Zilnic, defilează prin fața noastră tot felul de indivizi superficiali care promovează...PROSTIA!

La noi, prostia s-a răspândit ca o molimă în aproape toate sectoarele de activitate. Cu basca pe ceafă, prostia s-a apucat să critice și să strâmbe din nas, deși nu știe despre ce vorbește!

Și pe cine credeți că a luat la țintă, atacându-l din diverse poziții? Făcându-i tot felul de reproșuri.
Ba că-i grec și de ce este grec! Ba că nu-i suficient de român!

Superficialii nu mai au loc de Antoniadis!
Nu fac față conținutului acțiunilor sale, unul de valoare, și nu țin pasul cu el. Chestia asta îi sperie.
Și dacă totuși candidează? Asta-i roade pe superficiali!

Dacă ar putea să schimbe locul pendulei, l-ar face pierdut pe Antoniadis. Pe cine să se răzbune domnii superficiali? Pe omul de cultură, desigur, pe cine altcineva!

Antoniadis a făcut pentru Constanța mai mult decât au făcut toți primarii la un loc. Și cu toate astea, s-au găsit unii să-i ceară socoteală pe diverse teme date!

Cât tupeu! Câtă obrăznicie! Cine s-a găsit să-l critice? Diverși impostori, băgători de seamă, inculți…

Mă rog, o armată de neaveniți. Ăia care vin din snobism la diverse spectacole cu buzunarele pline cu semințe. Nu înțeleg nimic din tot ceea ce se petrece pe scenă, pentru că nu au citit, dar important este că în sală se află și primarul...Dacă îl perie puțin, poate se fac remarcați.

Poate mai cunosc vreun VIP nou răsărit pe piața capitalismului de cumetrie cu care să se converseze în pauza spectacolului. Cei mai mulți dintre ei nu știu ce au văzut și ascultat!

Ceva cu… Ceva despre… Despre autor, nu au habar. E promovat de noi? Când aud de promovare, sunt primii la coadă.

Antoniadis promovează neobosit tot ceea ce este nou și valoros în materie de cultură, dar pe pigmei îi interesează doar promovarea pe criterii politice.

Cât timp pregătește noile festivaluri și reprezentații artistice, nu se interesează nimeni de soarta sa! Nimeni dintre cei care ar putea să-i dea o mână de ajutor. De regulă, în perioada “facerii”, toți factorii noștri de conducere sunt foarte ocupați și foarte importanți.

Spun că sunt în ședințe și de fapt se îndoapă ca nesimțiții la un grătar! Vin ocazional la premiere. Și, atunci, doar cu invitații obținute de la protocol! Nu se gândesc și ei la existența plină de lipsuri a artiștilor! Niște copii, cântăreți, instrumentiști, dansatori…

Câți dintre pricopsiții Constanței au avut parte de un concert de harpă? Și moca! Antoniadis i-a adus pe harpiști la Constanța, chiar sub nasul șmecherilor!

Dar dumnealor au alte concepții despre viață și actul de cultură. Băi, aleșilor, câte dintre inițiativele lui Antoniadis le-ați promovat la nivel central? Dacă nu v-ați convins de valoarea acestui om…

Să afle și alții ce se întâmplă benefic la Constanța…

Domnilor politicieni, sunteți nu numai rău intenționați, dar și fraieri! Știți să promovați, în schimb, în funcții înalte, personaje care reprezintă etalonul aroganței și prostiei.

Cum să comunice un astfel de exemplar cu un om de cultură de calibrul lui Antoniadis?

Ați fost depășiți, domnilor aleși, până și la capitolul mobilizare!

Vă chinuiți, stimați pesediști, să adunați nu știu câți simpatizanți, dacă și ăștia sunt simpatizanți, la marele vostru miting.

Ei bine, într-o singură seară, în condiții meteo defavorabile, când ploua cu găleata, Antoniadis a strâns pe o plajă din Constanța peste 6300 de participanți la acțiunea SIRTAKI!

Unul și unul, și nu numai tineri! Repet, cifra ar fi 6314 (!!)

Ce ne spune nouă acest episod? De fapt, nu nouă, ci lor?

Că, atenție, cultura este o forță. Și că, la o adică, s-a putut mobiliza pentru a răsturna recordul mondial în materie de SIRTAKI.

În lume, dacă vrei să fii cineva, contează și astfel de inițiative și demonstrații. Și mai ales rezultatele notabile!

Cultura, pe care o slujește cu devotament, a făcut din Anton Antoniadis un personaj puternic, un important punct de referință pentru cei care l-au luat ca reper în calculele lor privind viitorul orașului nostru.

Domnul Antoniadis nu confirmă și nici nu infirmă o eventuală candidatură la Primăria Constanța. Deocamdată, analizează șansele sale. Nu la victorie, ci posibilitățile sale de a se ține de cuvânt în privința promisiunilor electorale.

Aceasta este una dintre marile diferențe existente între omul de cultură și superficialul politic.

Cuvântul dat e sfânt. Dovadă că ne este dat să mai auzim doar pe scenă lucruri frumoase și adevărate despre țara noastră.

Prin cultură, ne apropiem tot mai mult de adevăr.

Ceea ce superficialilor politici nu le convine.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Cump?n? Constantin
08-06-2018
Lucian Cristea, da-le numele ticalosilor, nu-i mai dosi ca de-aia le creste obraznicia!...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii