Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Invitaţie la porţile Deltei Dunării

Invitaţie la porţile Deltei Dunării(1692)

Parcul Naţional Delta Dunării este considerat o rezervaţie a biosferei deosebit de importantă, făcând parte din Patrimoniul UNESCO înca din anul 1991. Întâlnim aici numeroase vieţuitoare, printre care sute de specii de păsări şi zeci de specii de peşti, iar flora este şi ea foarte diversificată, acoperind nu mai puţin de 78% din suprafaţa totală. Ai o mulţime de lucruri de făcut în Deltă, mai ales că, aici, sezonul este mai lung decât pe litoral, începând în luna mai şi ţinând până toamna, în octombrie...

Desigur, te poţi relaxa, poţi sta la soare, la plajă şi în piscină cât e ziua de lungă... Însă, dacă ai chef de explorat sau poate de observat şi fotografiat natura şi mai ales păsările (birdwatching-ul este în mare vogă acum) şi natura, ai ajuns în locul potrivit.

Vă oferim detalii şi despre un loc de cazare care să îţi satisfacă cerinţele. Complexul are de toate: şi piscină exterioară, şi loc de joacă pentru copii, şi loc de pescuit, camere confortabile şi un restaurant cu preparate delicioase. Se numeşte Puflene Resort din Murighiol, situat practic acolo unde incepe delta, pe malul Lacului Murighiol şi la doi paşi de braţul Sfântu Gheorghe. Puflene Resort este situat într-un peisaj de basm, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 10 hectare, fiind potrivit atât pentru familiile cu copii, cât şi grupurilor de prieteni. Cazarea se face în camere confortabile, existând inclusiv apartamente cu livingroom, cu canapea extensibilă. Capacitatea totală de cazare este de 96 de camere duble şi 6 apartamente, plus 16 bungalow-uri, cu o capacitate de 64 de locuri, ideale pentru familiile cu copii. Fiecare bungalow este alcătuit din două camere, baie şi curte exterioară. Mai e Casa din Livadă, retrasă, plasată în mijlocul naturii, cu curte şi parcare proprii, care are living, dormitor şi baie dotată cu jacuzzi. Piscina exterioară cu apă încălzită, plasată chiar pe marginea Lacului Murighiol, este foarte generoasă, mai ales că are dimensiuni olimpice şi este dotată cu şezlonguri şi duşuri. Există şi o piscină interioară, plus alta pentru copii, care au un loc de joacă interior, unul exterior şi un parc de aventură. Tiroliana, terenurile de fotbal, tenis şi volei/baschet, sala de fitness, aleile pentru plimbare din grădina complexului, pontonul, locurile de relaxare la umbră, hidrobicicletele, bărcile cu vâsle şi locurile de pescuit completează oferta. Beach Barul şi terasa Nufărul Alb, situate lânga piscină, chiar pe malul lacului, sunt locurile în care te poţi răcori cu un suc sau cu un vin din podgoriile Sarica Niculiţel şi Babadag. Restaurantul din curtea interioară are nu mai puţin de 250 de locuri.

Puflene Resort este potrivit, de asemenea, pentru conferinţe, meetinguri şi alte evenimente de tip corporate sau private, căci are un centru de conferinţe cu 7 Săli, dotate cu tehnică de ultimă oră. Puflene Resort este, practic, un nod de legătură între diferite lacuri şi canale ale Deltei. De aceea, se diferenţiază prin organizarea unor expeditii pe canalele secundare din Delta Dunării, cu ambarcaţiuni proprii. Călătoriile durează între 4 şi 7 ore, turiştilor fiindu-le propuse patru destinații spectaculoase: Padurea Caraorman, Pădurea Letea, oraşul Sulina şi satul Sfântu Gheorghe.

Printre locurile vizitate în aceste drumeţii pe apă se numără Lacurile Isac, Isac 2, Canalele Litcov, Lung, Crişan, Dunărea Veche, Canalul Uzlina, Lacurile Uzlina, Isavoca, Canalul Magearu etc. Cei interesaţi de istorie şi de vestigii antice pot vizita cetatea Halmyris şi mănăstirea Halmyris, aflate chiar lângă complex, sau cetatea Enisala şi Mănăstirea Celic, ceva mai îndepărtate. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii