Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Sfaturi medicale: Cum îți scazi tensiunea în doar 5 minute fără niciun medicament.

Sfaturi medicale: Cum îți scazi tensiunea în doar 5 minute fără niciun medicament.(3978)

E aproape un miracol!

Tensiunea arterială crescută poate duce la boli coronariene, insuficienţă cardiacă, accident vascular cerebral, insuficienţă renală şi alte afecţiuni medicale foarte grave. Medicina a evoluat şi au apărut o mulţime de medicamente menite să reducă tensiunea, însă tot medicina alternativă pare soluţia cea mai bună. Tensiunea arterială reprezintă forţa cu care sângele este împins prin artere de către inimă. In cazul în care această presiune creşte, pot apărea afecţiuni care să creeze daune organismului. De aceea, este bine să îţi afli constant valoarea tensiunii arteriale.

Trebuie să ştii faptul că tensiunea arterială nu rămâne la fel tot timpul. Scade în timp ce dormi şi creşte atunci când te trezeşti. Tensiunea arterială creşte, de asemenea, atunci când eşti nervos sau activ. Totuşi, tensiunea poate să crească şi odată cu vârsta, însă chiar şi aşa ea trebuie ţinută sub control. Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite boli ale epocii moderne. Aceasta mai este asociată şi cu o creştere a consumului de alcool, cu fumatul, consumul alimentelor sărate, obezitatea, cu creşterea nivelului de stres şi cu privarea de somn.

Lu Hun Sen, medic la clubul de fotbal “Spartak” Moscova, readuce la lumină una dintre metodele de scădere a tensiunii folosită în medicina chineză antică. Conform medicinei chineze, dacă apare undeva în corp o stagnare de sânge, atunci acea zonă este punctul de plecare al unei boli. Dacă toate punctele furnizează fluxul sanguin adecvat şi nu există nici o stagnare, atunci organismul este capabil să vindece boala rapid. Masajul punctelor cheie este foarte util. Iată ce spuneau medicii chinezi că trebuie să faci pentru a reduce tensiunea arterială în doar 5 minute:


Punctele 1 şi 2

Nu este neapărat un punct, ci mai degrabă o linie. Se întinde din spatele lobului urechii până la mijlocul claviculei. Nu apăsa puternic această linie şi nici nu masa ferm, ci mai degrabă mângâie-o lin. Fă mişcari domoale cu mâna de sus în jos, abia atingând cu vărfurile degetelor. Repetă mişcarea de 10 ori pe o parte şi de 10 ori pe cealaltă.

Punctul 3

Acest punct se găseşte pe partea feţei la aceeaşi înălţime cu lobul urechii, cam la jumătatea distanţei dintre ureche şi nas. Trebuie să masezi acest punct cu vârful degetelor timp de un minut pe fiecare parte, în mod continuu. Presează tare, dar nu atât de tare încât să simţi durere. Mişcarea poate merge şi în sensul acelor de ceasornic, dar nu contează atât de mult, întrucât direcţia nu este relevantă.

Ceea ce contează cel mai mult este să simţi o presiune de până la un punct.

Tensiunea arterială va reveni la normal după ce faci acest tratament simplu care durează doar 5 minute!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii