Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Pașapoartele ar putea fi primite direct acasă(617)

Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în urmă cu câteva zile, în dezbatere publică un proiect de lege care prevede ca paşapoartele să fie primite acasă, prin poştă.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Urgenţă emis de Guvern, solicitantul va suporta cheltuielile de expediere. De asemenea, actul va putea fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa acestor documente şi de la orice reprezentanţă diplomatică a României în străinătate. Actul normativ prevede şi eliminarea fotocopiilor de pe documente, deoarece originalele respectivelor acte vor fi scanate în momentul depunerii cererii.

În plus, un element de noutate îl constituie şi acceptarea duplicatelor de pe procurile speciale sau a declaraţiilor privind acordul celuilalt părinte referitor la eliberarea documentului de călătorie pentru minori. În acest fel, emiterea paşaportului în cazul copiilor ce nu au împlinit vârsta de 14 ani va fi mai uşoară.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii