Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Primăria Cernavodă ia măsuri pentru reducerea populaţiei canine de pe străzi(719)

Chiar dacă deţine controlul asupra numărului de câini comunitari, Administraţia Publică Cernavodă nu a rămas indiferentă în faţa tragediei de la Bucureşti, în urma căruia un băieţel de 4 ani şi-a pierdut viaţa în colţii animalelor străzii.

Aşadar, începând din această săptămână, Primăria a demarat o amplă campanile de recenzare a câinilor cu stăpân din oraş. O echipă de funcţionari publici va vizita fiecare curte pentru a prelua date ale deţinătorilor şi ale animalelor adăpostite.

În urma obţinerii datelor, conform prevederilor HCL 203/2012, câinii maidanezi(comunitari) vor fi sterilizaţi, pentru prevenirea creşterii populaţiei acestora.

De asemenea, vor fi aplicate amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, acelor deţinători care se opun sterilizării şi pun din nou animalele în libertate pe străzile oraşului. Scopul acţiunii este de prevenire al fenomenului de înmulţire al câinilor comunitari, dar şi de atenţionare pentru cetăţenii oraşului deoarece, adesea, locuitorii sunt responsabili pentru creşterea populaţiei canine de pe străzi, prin adăpostirea animalelor iar apoi eliberarea lor, din nou, pe stradă.

Colaborator în această acţiune este şi asociaţia Save the Dogs and Other Animals, cu care Primăria Cernavodă deţine un parteneriat din anul 2002, iniţiat de către edilul Gheorghe Hânsă. La acea vreme existau peste 4.000 de câini pe străzile oraşului, iar în prezent, numărul lor a scăzut la 250. Acest rezultat a fost posibil datorită eforturilor celor două instituţii de a steriliza fiecare animal şi ulterior printr-un amplu proces de adopţie. Asociaţia deţine două adăposturi în Cernavodă, în care sunt ocrotiţi 450 de câini comunitari, dintre care, periodic, unii sunt oferiţi spre adopţie cu ajutorul organizaţiilor partenere din România şi din Europa.

Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, Primăria alocă organizaţiei, lunar 100 de lei, pentru fiecare câine, în vederea sterilizării şi a vaccinării acestora. Organizaţia Save the Dogs are o experienţă considerabilă în asfel de acţiuni, având în vedere colaborarea cu Franco Fratini, în urmă cu 10 ani, în urma căreia au fost alocaţi 50.000 de euro, în Cernavodă, pentru vaccinarea antirabică a tuturor câinilor din oraş. Acum, în Cernavodă 0,2% din persoane sunt agresate de câini.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii